Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är 4 positiva nyheter i oroliga coronatider

140 000 har tillfrisknat • Ny maskin kan bli en ”game changer”.
Brittiska skådespelaren James McAvoy.Foto: MEGA/IBL
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL
Foto: IDA GULDBAEK ARENTSEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARTIN SYLVEST / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
1 / 7

När nästan all rapportering handlar om spridningen av coronaviruset och om allt negativt det leder till kan det vara svårt att inte bli deppig. 

Och situationen är allvarlig. Men precis som i allt mörker finns alltid ljusglimtar. Här är några positiva saker att ta med sig.

Spridningen bromsat i Danmark

Danmarks statsminister Mette Frederiksen säger på en presskonferen på måndagen att landet har lyckats bromsa spridningen av coronaviruset.

– Det finns tecken på att kurvan plattats ut, säger hon under presskonferensen.

Statsministern meddelar också att landet delvis kommer öppnas upp igen efter påsken. 

Smittspridningen verkar minska i Spanien 

I Spanien har 812 nya dödsfall rapporterats, vilket innebär att den sammanlagda summan av antalet döda nu är uppe i 7 340 personer. 

Men den spanska utrikesministern säger nu att den snabbt uppåtgående kurvan gällande antalet smittade och sjuka i covid-19 verkar sakta ner, rapporterar BBC.

Fler kan jobba inom vården

Det är väldigt höga sjuktal bland anställda inom vården, eftersom man ombes stanna hemma om man visa sjukdomssymtom. Men nu kommer man utöka antalet coronatester i landet. 

Genom att utesluta corona är förhoppningen att personer med lindriga förkylningssymtom, som i dag tvingas stanna hemma, ska kunna återgå i tjänst inom den hård pressade sjukvården. 

Att kraftigt utöka testerna är något som också efterfrågats av såväl experter som opinionsbildare och på sikt är tanken att större grupper ska testas, för att fler ska kunna arbeta och ekonomin därmed rulla på mer än i dag.

X-Men-stjärnans gest

Brittiska skådespelaren James McAvoy, bland annat känd från X-Men har skänkt motsvarande 3 430 000 kronor för att vårdpersonal ska få mer skyddsutrustning. 

Det innebär att 75 000 masker och lika många visirer kan beställas. Nära en halv miljon pund, motsvarande över 6,2 miljoner kronor har skänkts till den allmänna hälso- och sjukvården i Storbritannien för inköp av skyddsutrustning, skriver Telegraph. 

 

Missa inte: Nu kan du få notiser med positiva nyheter. Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”Glada nyheter”. 

Karlstad, klockan 05:59: Linnea och Pontus mimar till välkända låtar under nattpasset .

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.