Statsminister Fredrik Reinfeldt på rygg i fotbollsmatchen mot oppositionen. Foto: Scanpix
Statsminister Fredrik Reinfeldt på rygg i fotbollsmatchen mot oppositionen. Foto: Scanpix

Här åker regeringen på stryk

Publicerad
Uppdaterad
Här åker Sveriges regering på stryk - tack vare tremålsskytten Thomas Bodström. Den årliga fotbollsmatchen mellan regeringen och oppositionen slutade 3-1 till de röda.
- Jättekul! Årets viktigaste match, jublar Bodström.
Lagledare Reinfeldt och de blå var så gott som chanslösa på Kaknäs idrottsplats under onsdagens drabbning. Oppositionen ställde upp med bland andra Bosse Ringholm och Lars Ohly i startelvan - men det var matchens lirare, före detta justitieministern och AIK-stjärnan Thomas Bodström som avgjorde rubbet med sina tre skott i krysset.
- Det känns jättekul att ha vunnit årets viktigaste match, säger tremålsskytten Bodström sekunderna efter slutsignalen.

Reinfeldt på högerkanten

För lagledaren och statsminister Reinfeldt hjälpte varken fina löpningar på högerkanten eller värvningen av spelare som Claes Västerteg (c) och Annie Johansson (c).
- Men utan Bodström hade det nog varit nästan helt jämnt, hävdar Fredrik Reinfeldt.
Statsministern oroade sig för skador i det regnvåta gräset - men slapp undan med rejäl träningsvärk.
- Jag kommer att ha ont i benen imorgon! Nu är det väl bäst att gå hem och strecha med en gång, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag