Julhälsningen med Björn Hansson i kanindräkt har blivit en viral succé. Foto: My HanssonJulhälsningen med Björn Hansson i kanindräkt har blivit en viral succé. Foto: My Hansson
Julhälsningen med Björn Hansson i kanindräkt har blivit en viral succé. Foto: My Hansson
Björn har även tidigare gjort stor succé med sina utstyrslarBjörn har även tidigare gjort stor succé med sina utstyrslar
Björn har även tidigare gjort stor succé med sina utstyrslar

Hans galna jaktfilm blev en toksuccé

Publicerad

Klippet var till för hans kompisar, men blev en jättesuccé.

Nu har snart en halv miljon svenskar sett Björn Hansson springa runt i trikåer och kaninöron medan hans hund jagar honom. Hela Hälsingland var först med att skriva om det.

– Det hade jag inte räknat med, säger huvudrollsinnehavaren själv.

Familjen Hansson i Ljusdal har en annorlunda tradition vid högtider. De brukar lägga upp roliga bilder med jakttema på pappa Björn Hansson.

Under åren har han klätt ut sig i både paljettkjolar och djurdräkter. Till påsken i år tog familjen en bild på honom där han hängde upp och ned utklädd till den klassiska julharen.

– Vi tänkte att det måste vi ju bräcka, säger Björn Hansson.

Därför spelade de in en film. I den springer han runt i kaninöron och tunna trikåer medan hunden Yksi jagar efter honom.

Den var avsedd för deras vänner, men efter att de lade upp filmen på Facebook tog det fart.

"Tog hus i helsike"

Nu har den setts närmare en halv miljon gånger och delats av över 5 000 personer.

– Det tog hus i helsike, den responsen hade vi inte räknat med, säger Björn Hansson.

Om han tycker det är jobbigt att så många sett honom springa runt i trikåer döljer han det väl.

– Nej det är bara roligt att få buda på sig själv och göra folk glada säger han.

Helt utan ansträngning var det dock inte. Det krävdes många omtagningar innan det blev rätt, och eftersom han bara hade tunna trikåer på sig blev det mycket kallt.

– Jag fick sitta i bastun i flera timmar efteråt innan jag blev varm, säger Björn Hansson.

Hur ska ni bräcka det här nästa år då?

– Ja du, det får jag nog tänka på någon dag först innan jag kommer på, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag