Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hannah, 21, gruppvåldtogs – och fick skallen krossad

Hannah Cornelius, 21, blev brutalt gruppvåldtagen och mördad.Foto: Facebook
Hon höggs i nacken och hennes skalle krossades med en 37 kilo tung sten.Foto: Facebook

Hannah Cornelius, 21, utsattes för en brutal gruppvåldtäkt.

Sedan höggs hon i nacken och fick skallen krossad med en 37 kilo tung sten.

Nu står fyra män inför rätta misstänkta för det bestialiska mordet.

Det var i maj förra året som den 21-åriga universitetsstudenten Hannah Cornelius våldtogs och mördades efter att råkat ut för en bilkapning i Kapstaden i Sydafrika. Hon hade varit ute med en vän, Cheslin Marsh, 22, och skulle skjutsa hem honom.

När hon parkerade utanför hans hem ska fyra män ha stormat fram mot bilen. En av dem hotade Hannah med en skruvmejsel medan en annan hotade hennes vän med en kniv och stal hans plånbok och mobiltelefon.

"Sitt still eller dö", ska gärningsmännen ha skrikit, skriver The Mirror. 

Slogs i huvudet med tegelstenar

Cheslin Marsch tvingades ner i bakluckan medan Hannah Cornelius klämdes in mellan två av gärningsmännen i bilens baksäte. De körde i väg till en ödslig plats och där drogs Cheslin March ut ur bilen.

Där ska han ha tvingats lägga sitt huvud på en stor sten medan gärningsmännen slog honom i huvudet med tegelstenar ända tills de trodde att han var död. Han överlevde dock och när han vaknade upp dagen efter lyckades han ta sig till ett hus i närheten och slå larm och berätta vad som hänt.

Vad han inte visste då var att Hannahs kropp redan hittats dumpad några kilometer bort och att polisen inlett ett omfattande sökande efter honom och gärningsmännen.

Enligt en av gärningsmännen ska hon ha bett för sitt liv innan hon mördades.Foto: Facebook

Misstänkt mördaren: "Hon skrek inte"

Hannah Cornelius överlevde inte attacken. Efter att ha blivit brutalt våldtagen av de fyra gärningsmännen, höggs hon i nacken och sedan krossade en av gärningsmännen hennes skalle med en 37 kilo tung sten.

Rättegången har nu inletts mot de fyra misstänkta gärningsmännen Eben van Niekerk, Geraldo Parsons, Nashwill Julies och Vernon Witbooi. 

När det var Geraldo Parsons tur att höras nu i veckan bröt han ihop och erkände både våldtäkt, mord, kidnappning och rån. I rätten berättade han även hur Hannah bad för sitt liv innan de våldtog och mördade henne.

 

 

Attackerade ytterligare två kvinnor

Han hävdade att han egentligen inte ville våldta henne eftersom han har flickvän och barn men att han "gjorde det ändå". Parsons hävdade även att Hannah "varken skrek eller gjorde motstånd" när de våldtog henne, skriver The Mirror. 

Han kunde dock inte förklara alla rivsår han hade i ansiktet efter gripandet.

Geraldo Parsons sa under sitt förhör att han ville att männen skulle släppa Hannah efter våldtäkten men att de andra inte lyssnade på honom. I stället körde de i väg henne till en vingård i närheten där hon mördades.

Enligt Times Live ska männen även ha kört runt i Hannahs bil i jakt på fler offer efter mordet. Två kvinnor ska ha hotats och rånats av samma män.

Hannah Cornelius blev bara 21 år gammal.Foto: Facebook

Hannahs skalle krossades med 37 kilo tung sten

Under förhandlingen i rätten har åklagaren visat upp den sten som användes för att krossa Hannah Cornelius skalle – en 37 kilo tung stenbumling. Det krävdes två personer för att bära in den i rättssalen

– Hon ville inte gå ur bagageutrymmet. Hon höll fast i bilen och började få panik. Då gick Eben fram och högg henne. Jag släppte henne när hon började blöda, sa Geraldo Parsons enligt The Mirror.

Han fortsatte:

– Sedan såg jag Vernon komma gående med en sten. Jag sa 'döda henne inte" men han kastade den mot hennes huvud.

När rättsläkaren Deidre Abrahams hördes i rätten förra veckan berättade hon att våldet mot Hannahs skalle var så brutalt att hon måste ha dött ögonblickligen.

– Skallen består av väldigt starka ben. Det är inte lätt att krossa den om man inte använder sig av extremt kraftigt våld.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.