Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hannah, 20, gravid med femlingar: ”Svimmade”

20-årige Hannah hade försökt få barn med sin man i ett år.
Hannah fick en smärre chock, säger hon.Foto: CNN
De gifte sig 2017.Foto: CNN

Inte långt efter att paret Hannah, 20, och Jacob Merrington, 22, gift sig visste de att de ville starta en familj. 

Under det första året av att försöka få barn hände ingenting. 

I oktober fick paret besked om att de väntar femlingar. 

– Jag svimmade nästan av chock, säger Hannah Merrington till ABC News.

Paret från delstaten Ohio i USA träffades i skolans bowlinglag och gifte sig 2017, då 18 och 19 år gamla. Hannah, som växte upp med sju syskon och Jacob med en bror, såg fram emot att skaffa barn. Men att bli gravida var inte lätt.

– Vi försökte i ett helt år men det hände inget, berättar Hannah för ABC News.  

De vände sig till en fertilitetsspecialist som skrev ut läkemedel som används för behandling av infertilitet. 

Och i oktober kom en läkare med fantastiska nyheter.  

Beskedet var till en början att de väntade tvillingar, men sedan upptäcktes att det fanns tre barn till. Barnmorskan mätte och räknade barnen och när hon till slut var klar så kunde hon meddela paret att de skulle få femlingar.  

– Det var en overklig känsla. Jag kan inte ens sätta ord på det. Det är verkligen helt otroligt, säger Jacob Merrington, pappa till femlingarna.  

Ultraljudsbilderna. Foto: CNN

Så ska paret få hjälp

Paret säger att de är något rädda över att inte få sova ordentligt, att de kommer att behöva en uppsättning om fem av allt, samt det faktum att de ska ta hand om flera nyfödda på en och samma gång hemma i Barberton, Ohio.  

Men trots att Hannah och Jacob känner oro är de trygga med att de har en stor familj som erbjudit sig att hjälpa till. Hannah berättar att hon har många systrar som bor i närheten och att flera personer de inte känner erbjudit sin hjälp. 

– Jag vet inte ens hur många tusentals blöjor vi kommer att förbruka, säger Hannah till  ABC News.  

Paret berättar även att de måste börja spara pengar för att köpa en större bil. En av systrarna till Hannah har därför startat en insamling för att hjälpa paret finansiellt framöver. Hannah kommer att stanna hemma med femlingarna och Jacob tar snart examen från universitetet och ser fram emot en karriär inom finansiell planering.    

Hannah och Jacob Merrington.Foto: CNN

Första problemet har uppstått

Hannah är just nu gravid i 19:e veckan med tre flickor och två pojkar, vilket hon förutspådde redan när hon fick reda på att hon väntade femlingar. Paret försöker fortfarande att komma på namn till de fem barnen.  

– Många har svårt att komma på ett namn, vi måste komma på fem, säger Jacob till ABC News.  

Beräknad födsel är den 16 juni men femlingarna förväntas komma tidigare, redan i mars eller april. 

ABC News har tagit del av statistik som visar att det år 2018 endast föddes 10 uppsättningar av fem bebisar eller fler av närmare 4 miljoner födda barn. 

Kvinnan trodde hon hade njursten – väntade trillingar

Kvinnan var gravid i 34 veckor utan att märka något

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.