Hanna säljer sex på fritiden

Publicerad
Uppdaterad
LINKÖPING. Trebarnsmamman Hanna lever ett dubbelliv. På dagarna driver hon eget företag och tar hand om sin familj. När barnen inte är hemma säljer hon sex.
- Jag gör det helt av fri vilja. Det ger mig njutning, bekräftelse och jag håller mig ung, säger hon till Linkoping.expressen.se
Hanna har passerat 50 år, är trebarnsmor och driver ett eget företag i Linköping. Sedan fem år tillbaka lever hon också ett liv som knappt hennes närmaste känner till.
- Jag säljer sex, men jag erbjuder inte samlag på hemmaplan. När jag började gjorde jag det två gånger i veckan. Nu kan det bli fyra gånger i veckan, fem ibland sex gånger på en vecka, säger hon.

Barnen vet inget

Inte ens hennes barn känner till vad mamma gör på fritiden.
- Att sälja sex är ju så starkt tabubelagt. Man berättar inte gärna om det, attityden i samhället är sådan.
Steget att börja erbjuda sexuella tjänster tog hon efter en skilsmässa. Ett år efter separationen satte hon ut sin första annons på ett sexforum.
Vad fick dig att göra det?
- Jag längtade efter en man som jag inte behövde dela vardagen med. Jag ville inte bara ha en man utan flera. Samtidigt hade jag börjat studera och var i behov av pengar och funderade på att ta något extrajobb. Men så kom jag fram till att jag kunde förena nytta med nöje.

Handlar om njutning

Även efter studierna fortsatte Hanna att erbjuda sexuella tjänster.
- Jag skulle aldrig rekommendera någon att sälja sex, det är ett val man gör själv. För min del handlar det om att det gör mig lycklig. Det finns kanske unga tjejer som går ut och säljer sig för att tjäna pengar till exempel till en ny jacka. Är man för ung är man inte alltid klar över sin sexualitet och då är risken stor att man senare kan må dåligt.
Kunderna är män mellan 35 och 50 år i genomsnitt och är allt från fabriksarbetare, chefer, poliser till offentliga personer.
Har det hänt att du har ångrat dig?
- Jag kan tvivla på det ibland när prostitutionsdebatten pågår som värst. Jag blir jätteledsen för det skrivs så mycket idioti som inte överensstämmer med verkligheten.
En del prostituerade har ju gett en annan bild när de väl har slutat. De har mått dåligt och insett att de gjort det mot sin vilja. Hur ser du på det?
- Jag kan bara tala för mig själv men jag är övertygad om att majoriteten som säljer sex i Sverige i dag gör det av fri vilja. Visst finns det dåliga exempel där människor har hamnat snett, men vilken hjälp får de i dag? Vi som säljer sex, vi får aldrig ge vår bild av verkligheten. Jag önskar att vi kunde prata mer öppet om det, om både det positiva och negativa och vilka risker som finns med att sälja sex.
Hur länge kommer du att fortsätta?
- Ibland önskar jag att jag var tio år yngre så att jag kunde fortsätta ett bra tag till, men man är ju inte purung längre. Jag kommer nog att fortsätta så länge någon är intresserad.

Fotnot: Hanna heter i verkligheten något annat.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag