Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hanna, 25, lever sitt drömliv utomlands

”Det bästa jobbet jag någonsin haft”
2018 valde Hanna Eriksson att utbilda sig till reseledare.
Foto: Privat
I dag jobbar hon i Palma på Mallorca, tillsammans med bland annat kollegerna Louise och Max.
Foto: Privat
”Så här kan det se ut när man kliver ut från kontoret i Parga”, berättar Hanna.
Foto: Privat

Reseledaren Hanna Eriksson har hittat sitt drömjobb.

I tre års tid har hon flyttat mellan olika semesterparadis – och i dag ansvarar hon för ett eget team på Mallorca. 

– Jag älskar det jag gör, det är det bästa jobbet jag någonsin haft, berättar Hanna Eriksson.

Att ta steget utanför Sveriges trygga gränser kräver både beslutsamhet och mod. För Hanna Eriksson, 25, blev drömmen till verklighet när hon 2018 valde att utbilda sig till reseledare.

– Jag har alltid velat bli reseledare, ända sedan jag var liten, berättar Hanna Eriksson. 

I sju säsonger har Hanna jobbat utomlands och hon har bland annat testat på att bo i Parga i Turkiet, på Mallorca och på Gran Canaria. I dag gör hon ytterligare en säsong på Mallorca där hon jobbar som ”service manager” – och ansvarar för ett team på destinationen. 

– I mitt fall är jag ansvarig för flygplatsen och då ansvarig för att ta emot ankommande gäster och sen hjälpa avresande gäster vid hemresa. Är man inte på flygplatsen är man i väg på utflykter eller har service på hotellen. Dagarna ser väldigt olika ut, berättar hon.

På flygplatsen för att ta emot gäster på Gran Canaria, vintern 2020-2021.
Foto: Privat

Lärt sig nya språk

Just nu bor Hanna Eriksson på hotell – men hon berättar att boendesituationen kan se annorlunda ut beroende på vilken destination man hamnar på. 

– Jag har tidigare bott både i lägenhet själv och delat med andra, berättar hon. 

I och med att Hanna jobbar för ett skandinaviskt resebolag har hon både kolleger och gäster från Norge och Danmark – vilket har gjort att hon lärt sig förstå, och prata de skandinaviska språken. 

– Det var väldigt svårt i början, jag var en svensk som pratade engelska när jag var i Danmark, men i teamet så bor man ofta med någon som är från de andra länderna. Man hör det andra språket så pass mycket – det blir automatiskt att man lär sig av kollegerna, berättar Hanna Eriksson.

”Många tror att vi bara solar och badar”

Men att jobba som reseledare utomlands är inte bara en lång semester – som vissa kanske tror. Du jobbar alla dagar utom två, och det kan vara långa perioder borta från vänner och familj i Sverige. 

– Många tror att vi bara solar och badar, man måste förstå vad jobbet innebär, berättar Hanna och fortsätter: 

– Det jobbigaste är att man är borta långa perioder. Man måste vara så pass stark i sig själv så att man kan vara hemifrån. Sen missar man mycket som högtider till exempel – men min familj gillar att resa så de kommer ofta på besök.

Hanna Eriksson får fira flera högtider utomlands – här tillsammans med kollegerna på kontoret, inför julen.
Foto: Privat

”Jag älskar det jag gör”

Trots mycket jobb och långt avstånd från familjen, trivs Hanna Eriksson väldigt bra som reseledare och hon rekommenderar folk i hennes ålder att testa vingarna utomlands. 

– Jag älskar det jag gör, det är det bästa jobbet jag någonsin haft. Det sker så mycket saker och man lär känna så mycket människor, säger hon och fortsätter: 

– Gör det, 100%. Sök och åk ut. Är man social, utåtriktad, gillar att träffa nya människor och lära sig nya saker kan jag rekommendera det. 

Josephines, 29, drömjobb på lyxbåten i Nya Zeeland

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.