Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hanif Balis vändning – kan ställa upp igen

Internutredningen pausades när polisen inledde en förundersökning – som senare lades ner.
Hanif Bali.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Moderaten Hanif Bali kallade tidigare sin vilja att åter kandidera till riksdagen ”obefintlig” – sedan han anklagats för sexuellt olämpligt beteende.

Men den profilerade opinionsbildaren tycks nu ha svängt i frågan och kommer att delta i Moderaternas provval i morgon.

”I morgondagens provval står jag med som kandidat.”, skriver Bali på Facebook.

Det var i september som Expressen kunde avslöja att riksdagsledamoten Hanif Bali (M) anklagades för att ha bett en omyndig flicka om bilder av sexuell karaktär. Moderaterna inledde då en intern utredning i frågan, innan åklagare tog tag i frågan och senare lade ned brottsutredningen.

I det läget när Bali stod anklagad för sexuellt olämpligt beteende menade han att han inte skulle kandidera till riksdagen igen. Han kallade sin egen vilja för det för ”obefintligt”, vilket Expressen rapporterade då.

Balis vändning – kan ställa upp för omval

Men i dag berättar Bali att han tagit nya beslut i frågan. Det är inte längre uteslutet att han åter kandiderar till riksdagen, men först ska han ta sig igenom Moderaternas provval i Stockholms län som börjar i morgon.

”I morgondagens provval står jag med som kandidat”, skriver Hanif Bali på Facebook.

Han konstaterar dock att det sista ordet inte är sagt i frågan:

”Jag måste vara transparent med att mitt slutgiltiga beslut om att kandidera om är inte taget. Självklart kommer provvalets resultat vara en variabel men inte den enda, min familjs och min egna vilja och ork måste även vägas in.”, fortsätter han.

Hanif Bali tog tidigare en paus från politiken

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.