Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hanif Balis hån mot Carl Bildt – på Twitter

Carl Bildt. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hanif Bali. Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Frågan om gränskontroller och brottsbekämpning har lett till ett internt gruff mellan Moderaternas två mest namnkunniga twittrare.

Det är riksdagsledamoten Hanif Bali som gör sig lustig över en tweet från tidigare utrikesministern Carl Bildt.

Moderaternas toppkandidat till EU-valet, Tomas Tobé, går till val på att stoppa den fria rörligheten för Europas kriminella. 

Det innebär bland annat skärpta gränskontroller, vilket enligt Tobé kommer att göra det lite krångligare att resa även för laglydiga.

– Innan vi har ordning på kriminaliteten, då tror jag att det kommer att bli vanligare att vi får visa legitimation eller pass när vi reser, säger han i ”Bara politik” i Expressen TV.

Tobés partikamrat, den tidigare statsministern och utrikesministern Carl Bildt, har en något annan infallsvinkel på nyttan med gränskontroller.

Bildt tror inte att gränskontroller stoppar brott

Bildt skriver på Twitter:

”Jag skulle tro att det finns smartare sätt att jaga brott på än att ha en massa poliser vid gränser. De som tror annorlunda kan ju pröva idén att ha stora gränskontroller mellan alla län.”

https://twitter.com/CBildt/status/1130822005278871554

Bildts Twitterinlägg har fått ännu en moderat, riksdagsledamoten Hanif Bali, att reagera. Med sedvanlig ironi kommenterar han M-veteranens jämförelse mellan läns- och nationsgränser.

”Visste inte att gatugängens vapenarsenal hade sitt ursprung i angränsande svenska län.”

https://twitter.com/hanifbali/status/1130833380927508482