Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hanif Bali (M) om våldet: ”Blev väldigt illa berörd”

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Den grova misshandeln på på Norra begravningsplatsen ska ha pågått en betydande del av natten.Foto: Janne Åkesson / Swepix
De misshandlade pojkarna hittades på söndagsmorgonen på på Norra begravningsplatsen i Solna.Foto: Janne Åkesson / Swepix
Hanif Bali är förbannad efter helgens grova misshandel på en kyrkogård i Solna.Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) träffade vännerna till ett av offren för den tortyrliknande misshandeln i Solna i helgen.

– Hade vi haft ett bättre fungerande rättsväsende hade inte den här killen behövt ligga sönderslagen, säger han.

Hanif Bali skriver på Twitter om mötet och berättar för Expressen att han blev kontaktad av de två vännerna på gymmet.

– De berättade att kompisen var en följare och att han hade gått igenom något hemskt, och att han skulle bli glad om jag skickade en krya på dig-hälsning, säger riksdagspolitikern.

”Blev väldigt illa berörd”

Två pojkar hittades under natten mot söndagen efter att ha blivit slagna och förnedrade i timmar på Norra begravningsplatsen i Solna. Två andra ynglingar har anhållits misstänkta för grov misshandel och människorov.

– Jag blev väldigt illa berörd och förbannad över att något sådant här sker. Och också vad de eventuella konsekvenserna för de två anhållna blir. Med tanke på åldern kommer de få feta rabatter, säger Hanif Bali.

– Det handlar om att få bort straffrabatten, och det handlar om att få till ordentliga straff så att de här människorna inte är på gatorna.

”De lever i den här skiten”

Hanif Bali berättar att det då och då händer att han blir kontaktad så här.

– I och med att jag debatterar de här frågorna och har en stor följarskara som är ung. De lever i den här skiten och det är de som berättar om det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.