Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hanif Bali i nytt ordkrig på Twitter

Hanif Bali, moderat.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Lars Beckman, moderat.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Eva Dahlgren, artist.
Foto: IZABELLE NORDFJELL / IZABELLE NORDFJELL EXPRESSEN

Ett ordkrig har brutit ut på Twitter mellan moderata riksdagsledamöterna Hanif Bali och Lars Beckman – och artisten Eva Dahlgren.

Detta efter en tweet i vilken Bali skriver att återvändande IS-krigare ”borde låtas ruttna kvar”, något som fått Dahlgren att konstatera att hon ”kräks” av tweeten.

– Jag tycker att hon borde titta på videor där IS-anhängare stampar sönder huvudena på små barn, och se om hon inte kräks av det i stället, säger Bali.

Hanif Bali är frekvent förekommande i diskussioner på Twitter – och hamnar ofta i bråk.

Till exempel kallade han förra året den socialdemokratiska debattören Torbjörn Jerlerup för ”din dumma apa” och ”pucko” efter en diskussion. Något som fick flera Socialdemokrater att kräva att Bali skulle ”ändra sitt språkbruk eller lämna riksdagen”.

I april 2018 tvingades Bali efter hård kritik hoppa av Moderaternas partistyrelse, och lovade sedan att inte fortsatt driva politik på Twitter. Partisekreteraren Gunnar Strömmer (M) beskrev Balis twittrande som ”aningslöst och omdömeslöst”. 

Bali svingar åter på Twitter

Något som inte verkar bekomma Bali, som fortsätter att vara offensiv på Twitter.

Detta med anledning av svenska IS-anhängare som anslutit sig till terrororganisationen, och nu vill komma tillbaka till Sverige – många har dessutom redan återvänt.

https://twitter.com/hanifbali/status/1096883859197710337

Balis partikollega, Lars Beckman, har reagerat på tweeten, och skriver själv:

https://twitter.com/beckmansasikter/status/1097075662349918208

Även artisten Eva Dahlgren sparkar bakut efter att ha läst Balis tweet, och konstaterar:

https://twitter.com/evgud/status/1096924321820303360

Hanif Bali ångrar inget

När Expressen pratar med Hanif Bali förklarar han att han ”inte ångrar något av det han skrivit”.

– IS brände människor levande, de högg huvuden av flickor samtidigt som de skrek efter sina mödrar. De dränkte oskyldiga och satte eld på människor i burar. När dessa människor nu vill komma tillbaka till Sverige anger de tonen och blir ett samtalsämne, vilket visar på hur intellektuellt fattigt det här landet har blivit. Jag känner sorg över att den röda mattan har rullats ut för de här människorna, säger Bali.

Du tycker inte att du borde höja nivån på ditt språkbruk med tanke på din position som folkvald politiker?

– Jag önskar att vi kunde höja nivån på det sättet att vi inte lät dessa människor fritt få återvända och åter njuta av vår välfärd.

Du anser alltså att vi ska stänga våra gränser för de som vill återvända?

– De ber om att bli hämtade och de använder sina barn som gisslan bara för att de har fött barn på plats. Vi borde i stället hämta de barn vars föräldrar blivit slaktade av dessa människor.

Och vad vill du säga till Eva Dahlgren som kräks av din tweet?

– Jag tycker att hon borde titta på alla dessa videor där IS-anhängare stampar sönder huvudena på små barn, och se om hon inte kräks av det i stället.

Och vad vill du säga till Lars Beckman som menar att det du skriver ”inte är representativt för Moderaterna ”?

– Jag har ingenting att säga om det.

Expressen har sökt Lars Beckman och Eva Dahlgren.

Hon skriver i ett sms: ”Är inte intresserad av att diskutera Hanifs eventuella tankegångar.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.