Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hånen haglade efter språkrörens pressträff

Louise Stenberg, junior opinionsanalytiker på Svenskt näringsliv, var en av de som hånade språkrören. Foto: Sven Lindwall
Göran Greider däremot, tyckte att pressträffen var bra. Foto: Jens L'Estrade

Miljöpartiets språkrör blixtinkallade till presskonferens på måndagen.

Samtidigt haglade hånen mot Fridolin och Romson in i sociala medier.

På presskonferensen meddelade språkrören Gustav Fridolin och Åsa Romson att de ställer sina platser till förfogande inför partikongressen den 13-15 maj.

Något som flera oppositionspolitiker och andra tyckare raljerade över i sociala medier.

Journalisten Nils Ekblad skrev på Twitter: "FLASH: Miljöpartiet kommer denna kongress att lyssna på medlemmarna. Meddelades vid presskonferens idag."

Twitter-inlägget syftar på att språkrörens besked inte på något sätt var nytt eller särskilt oväntat. Sedan lång tid tillbaka har nämligen tid avsatts på kongressen för att välja just språkrör. Det görs vid varje partikongress.

 

 

 

 

Det som flera beskriver som en innehållslös presskonferens sammanfattades av Louise Stenberg, junior opinionsanalytiker på Svenskt näringsliv, på detta sätt:

 

 

 

Greider: "Inte det viktigaste"

Göran Greider, författare och opinionsbildare, tar dock språkrören i försvar – och menar att deras agerande på presskonferensen var rätt. "Mediernas rubrikhunger är inte det viktigaste", skriver han på Twitter.

Många skojade också om huruvida nya kandidater till språkrörsposterna kommer att dyka upp och hur profilen för dessa i sådana fall skulle kunna se ut.

 

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!