Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Handsprit byttes mot vatten på äldreboende

Senaste nytt i Expressen TV.
Handsprit byttes ut mot vatten på äldreboende i Haninge.
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / / TT NYHETSBYRÅN
Händelsen har polisanmälts.
Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN

På ett äldreboende i Handen byttes handsprit ut mot vatten, rapporterar P4 Stockholm. 

Händelsen har polisanmälts. 

– En mycket allvarlig händelse, säger Torbjörn Carlbom på Frösunda omsorg, till Mitt i. 

På två olika platser vid äldreboendet i Handen i Haninge hade handsprit bytts ut mot vatten. 

Händelsen uppdagades när personal på äldreboendet insåg att handspriten inte lyktade alkohol, rapporterar P4 Stockholm och Mitt i. 

– Det var i ett omklädningsrum och på en toalett som är belägen utanför en avdelning som vi upptäckte att handsprit hade bytts ut till vatten i pumpflaskor. Vi ser extremt allvarligt på det här. Det är att utsätta både medarbetare och de äldre som bor på boendet för mycket stor risk. Vi har en coronasmitta att hantera. Det här får helt enkelt inte inträffa. 

Handsprit byttes ut mot vatten

Sedan den 13 mars har äldreboendet haft besöksförbud – och därmed drar man slutsatsen att det är någon internt som ligger bakom det. Men det är oklart vem eller vilka som ligger bakom det. 

– Vår primära uppgift är att skydda våra äldre från coronasmittan så långt det går. Eftersom det finns risk att detta är en stöld så har vi polisanmält, säger kommunikationschefen Torbjörn Carlbom till Mitt i, som menar att det är en ”mycket allvarlig händelse”. 

Han uppger för tidningen att det är fortsatt låg smittspridning på Frösundas äldreboenden, men fyra personer har avlidit. 

Händelsen polisanmäld

Händelsen har både polisanmälts och anmälts till Arbetsmiljöverket. 

Frösunda har vidtagit åtgärder efter händelsen. Samtliga handspritspumpar har kontrollerats och bytts ut till engångsförpackningar, enligt P4 Stockholm. Händelsen har också anmälts till Inspektion för vård och omsorg, IVO. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.