Handgranat detonerade på lördagsmorgonen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

En handgranat har detonerat utanför en restaurang på Stationsgatan i Märsta i Sigtuna kommun tidigt på lördagsmorgonen.

– Det var skador på ett fönster men inga personskador, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Under lördagsmorgonen skrev nyhetssajten Märsta.nu att ett område kring Sätuna torg hållits avspärrat. En uppgiftslämnare till tidningen vittnar också om att en hög smäll hörts under natten mot lördagen. Ljudet ska ha låtit som "en mindre bomb" och ett flertal billarm gick i gång av tryckvågen. 

Nu kan Expressen berätta att orsaken är att en handgranat detonerat på Stationsgatan, i närheten av pendeltågsstationen. Larmet om detonationen kom in klockan 02.32. 

Polisen: "Ett fönster krossades"

Enligt polisen skedde explosionen utanför en restaurang.

– Det hördes en explosion, och det handlar om en förmodad granat. Ett fönster krossades, men det är inga personskador, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Det finns också någon form av splitterskador på uteserveringen. 

Verkar det som om någon har kastat granaten mot restaurangen?

– Det återstår att se, men det är väl sannolikt att någon har kastat eller planterat den där. Nu har vi inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Nu under morgonen kommer platsen att hållas avspärrad så att våra tekniker kan säkra den tekniska undersökningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.