Barack Obama och handelsministern John Bryson. Foto: Reuters
Barack Obama och handelsministern John Bryson. Foto: Reuters

Handelsminister i USA misstänkt för smitning

Publicerad

USA:s handelsminister John Bryson, 68, utreds för en smitningsolycka i Kalifornien.

Enligt handelsdepartementet drabbades Bryson av ett anfall, skriver TT-Reuters.

I lördags eftermiddag, lokal tid, hittades ministern medvetslös i sin bil. han förde still sjukhus där han tillbringade natten. Efter det återvände han till Washington.

Polisen i Los Angeles misstänker att Bryson ska ha krockat in i en annan bil som ska ha stått stilla och väntat vid en tågkorsning. När Bryson lämnande platsen ska han ha krockat med samma bil ännu en gång. Vid incidenten ska ministern ha kört sin egen bil, en Lexus, och inte haft med sig några vakter, enligt TT-Reuters.

Var inte påverkad

Fem minuter senare krockade ministern med ännu en bil och därefter förlorade han medvetandet.

I nuläget finns inget som tyder på att Bryson ska ha varit påverkad av alkohol eller narkotika.

Polistalesmannen från San Gabriel Lt. Ariel Duran bekräftar att ministern utreds för en smitningsolycka.

– Ja vi har träffat honom angående det. Sedan skickas ärendet vidare och vi får se vad han åtals för, säger Duran till AP.

Ingen av personerna i de andra bilarna skadades allvarligt. Men två personer från den första uppsökte läkare, rapporterar AP.

David Axelrod, seniorrådgivare åt Barack Obama, sa i CBSs morgonprogram "This morning" att han inte hade några kommentarer.

– Det här hände över en natt, så jag har inget att tillägga, skriver AP.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag