Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Han vill väl skapa uppmärksamhet"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Björn Söder intervjuas av Expressens Daniel Alsén om SDU-toppen Stefan Lundkvists avhopp.

SDU-toppen Stefan Lundkvist hoppar av partiet och riktar svidande kritik mot SD-ledningen - med anklagelser om toppstyrning och hårt supande.

Partisekreteraren Björn Söder säger att han tar utspelet med "en nypa salt".

– Han vill väl skapa uppmärksamhet kring sig själv och smutskasta partiet, säger han till Expressen.se

Våren 2010 hoppade Stefan Lundkvist av Centerns ungdomsförbund och gick istället med i Sverigedemokraterna. Han välkomnades med öppna armar av bland annat Jimmie Åkesson som kallade Lundkvist för en "klarsynt och företagsam ung man".

Efter att snabbt ha stigit i graderna i partiet och setts som ett av de stora framtidsnamnen kunde Expressen i dag avslöja att Stefan Lundkvist väljer att hoppa av.

– Jag är totalt missnöjd med hur ledningen styr partiet. Det råder en skriande inkompetens och nepotism - man ser partiet som sin egen privata lekstuga, säger han.

"Använder samma argument"

Expressen.se träffade Sverigedemokraternas partisekreterare strax före lunch i dag.

– Jag tittade på vad han sade när han hoppade av Centerpartiet och det är nästan en kopia. Han pratar om "katastrofal centralstyrning" och "inkompetens från Maud Olofssons sida". Det är ganska intressant att han använder samma argument mot oss, säger han.

Stefan Lundkvist uppger för Expressen.se att partiet har en kultur där det sups väldigt mycket - och att det precis som när Kent Ekeroth filmade partikamraternas framfart på Kungsgatan 2010 finns mycket dokumenterat.

– Man har varit livrädda för att saker och ting ska komma fram, säger han.

Även de uppgifterna avfärdas av Björn Söder.

– Det vore väldigt märkligt om Sverigedemokraterna skulle vara undantaget att ha festligheter. Jag tror inte att vi utmärker oss, säger han.

Är du orolig för att det dyker upp några skandalösa festbilder?

– Man kan alltid ta bilder ur sitt sammanhang. Blinkar man till när man håller i en öl så ser man väldigt berusad ut. Att det skulle finnas någon sorts suparkultur i partiet, det känner jag inte till.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.