Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Han var en mörk och djupt bekymrad pojke"

Foto: Joshua Lott/Reuters

Bilden av en missanpassad ung man börjar målas upp. Den misstänkte massmördaren Adam Lanza sägs ha varit spelintresserad och mycket duktig i skolan. Men samtidigt väldigt asocial.

"Hur hemskt det än var så kan jag inte säga att jag är förvånad..." skriver Tim Dalton, som säger sig ha varit granne och skolkamrat, på Twitter.

Tidningen New York Daily News skriver att den misstänkte skytten Adam Lanza, 20, var en mörk och djupt bekymrad pojke. Han kom från en mycket förmögen familj där föräldrarna skiljt sig 2008.

– Han hade verkligen rejäla problem. Vad jag minns så fick han utbrott, säger en källa nära familjen till Daily News.

Adam Lanza bodde med sin mamma Nancy Lanza, 52, i ett finare område i Newtown, Connecticut, enligt AP. Han ska ha varit mycket duktig i skolan och intresserad av datorer. Men samtidigt uppges han ha varit asocial och undvikit grannar och klasskamrater.

På Twitter skriver Beth Israel, som säger sig vara en före detta granne:

"Min dotter gick i skola med Adam Lanza. Vi bodde sex hus bort. Han var bekymrad under en lång tid. Vila i frid Nancy."

Bodde med sin mamma

CBS News rapporterar att polis uppger att misstänkte skolskytten Adam Lanza, 20, hade som mål att döda så många människor som möjligt.

Polisen säger att Lanza var beväpnad för massmord. Han ska ha begett sig direkt mot en specifik del av skolan där han öppnade eld.

Enligt tv-kanalen tror utredare att skjutningarna var ett resultat av en konflikt mellan Lanza och modern Nancy Lanza, som även hon dödades av sin son under fredagen.

Nancy uppges av flera medier ha arbetat på skolan, möjligtvis som vikarie, även om hon inte finns på den officiella personallistan. Massmördarens syfte ska ha varit att döda dem mamman älskade mest - eleverna, uppger källor inom utredningen för CBS.

Polisen misstänker också att Adam Lanza använt sig av sin mors vapen. Man har beslagtagit minst tre vapen efter massakern, en Glock, en Sig Sauer och ett gevär. Modern har licens för fem vapen - bland annat en Glock och en Sig Sauer. Dessutom ska hon äga ett gevär med samma kaliber som det som beslagtagits

Snäll med humor

CBS rapporterar att Adam Lanza hade en öppnare personlighet än brodern Ryan Lanza, 24, som var den tysta av dem.

Flera medier har nu talat med släkt och grannar till familjen Lanza.

Enligt Courant.com ska misstänkte Adam Lanzas mormor Dorothy Hanson, 78, ha varit för chockad för att svara på tidningens frågor.

– Jag vet bara inte, och jag kan inte kommentera det här nu, sa hon när tidningen fick tag på henne i Florida.

Vänner och grannar som Courant.com pratat med säger att Nancy Lanza, 52, var en snäll kvinna med humor.

Kärleksfull

Adam Lanzas föräldrar Nancy och Peter Lanza skilde sig 2009, enligt Wall Street Journal

Mary Ann Lanza, exfru till Lanzas farfar, säger att hon minns familjen som en nära och kärleksfull grupp som levde över hela New England.

– De var en härlig familj, säger Mary Ann Lanza till Wall Street Journal.

Hon minns Adam Lanza som barn, men kände honom inte när han blev äldre.

"Uppenbarligen inte frisk"

Enligt AP bodde Lanza och hans mor i ett finare område i Newtown, Connecticut.

Till ABC News har en släkting sagt att Adam Lanza "uppenbarligen inte var frisk".

Vänner till familjen i Newtown beskriver honom som en orolig ung man. Brodern Ryan Lanza, 24, som först pekades ut av medier som skytten, arbetar för Ernst and Young på Manhattan.

– Han är helt ren, uppger en källa för ABC News.

Ryan Lanza togs tidigt in för förhör och ska enligt AP ha sagt att hans bror lider av en personlighetsstörning. Enligt källor till nyhetsbyrån ska han också ha sagt att de två inte haft någon kontakt sedan 2010.

Flera grannar i Newtown som CNN och Wall Street Journal talat med uppger att de inte kände till särskilt mycket om familjen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.