Han våldtog fästmöns 12-åriga dotter – döms

Publicerad

Han våldtog sin fästmös tolvåriga dotter när han var barnvakt.

Nu har Shalin Ren Payne, 30, dömts till livstids fängelse för brottet.

– Jag vet att det är ett förskräckligt brott men jag var inte mig själv, säger han enligt Daily Mail.

Det var i oktober förra året som Shalin Ren Payne satt barnvakt till sin fästmös tolvåriga dotter och fyraåriga son i Sharpsburg i sydöstra USA medan flickvännen arbetade.

Men under kvällen började han dricka alkohol – och göra närmanden mot den tolvåriga dottern.

För att undkomma sin mammas tatuerade pojkvän flydde dottern till badrummet där hon försökte låsa in sig, men Shalin Ren Payne slet ut henne och drog in henne i sovrummet.

Medan flickans fyraårige lillebror satt utanför började Shalin Ren Payne förgripa sig sexuellt på tolvåringen.

Samtidigt kom barnens mamma hem – och när hon hittade sin avklädde pojkvän ovanpå dottern i sovrummet försökte hon avbryta våldtäkten genom att slå en kaffekopp i huvudet på honom. Shalin Ren Payne lyckades dock slå sig fri och flydde hemmet – enbart klädd i en T-shirt.

Kort efteråt greps han av polis som larmats till platsen.

Ville ha kontakt med sin son

Shalin Ren Payne var vid tillfället villkorligt frigiven efter att ha avtjänat två års fängelse för rån.

I början av augusti i år avslutades rättegången mot honom och han dömdes till livstids fängelse för bland annat försök till våldtäkt och sexbrott mot barn.

I samband med rättegången vände sig Shalin Ren Payne direkt till domaren och bad om att få upprätthålla kontakten med sin son.

– Jag vet att det är ett förskräckligt brott, men jag var inte mig själv. Jag var en bra pappa fram till dess och jag skulle vilja fortsätta ha kontakt med min son medan jag är inlåst, sa han enligt Daily Mail.

Domaren avslog begäran.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag