Foto: Chris O'Meara
 Foto: Chris O'Meara

Han twittrar - från rymden

Publicerad
Uppdaterad
Twitter sprider sig som en löpeld - och inte bara på jorden. På onsdagen blev den amerikanska astronauten Mike Massimo den första någonsin att twittra från rymden.
"Uppskjutningen var jättehäftig", skriver han i sitt första inlägg från rymdfärjan Atlantis.
Austronauten Mike Massimo blev på onsdagen den första som twittrade från rymden. Tillsammans med övrig besättning befinner sig Massimo på rymdfärjan Atlantis som ska försöka reparera rymdteleskopet Hubble. Redan i april började Massimo twittra på twitter.com/astro_mike och uppdaterade sina läsare med tankar och känslor inför rymdfärden.

Skriver om uppskjutningen

Den sjunde maj skrev han om hur spänningen inför rymdfärden började stiga.
" Skriver i min flyglogg, ringer samtal och gör mitt bästa för att slappna av. Adrenalinet har börjat flöda".
Och efter avfärden till rymden: " Uppskjutningen var jättehäftig! Jag mår mycket bra, jobbar hårt och njuter av den spektakulära utsikten. Mitt livs äventyr har börjat!".
Besättningen på Atlantis ska nu försöka få in rymdteleskopet i Atlantis lastutrymme och laga det, och om fem dagar återvänder de till jorden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag