Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han tar över i SD efter Erik Almqvist

Johnny Skalin tar tillfälligt över rollen som ekonomiskpolitisk talesperson efter Erik Almqvist.
Foto: Sven Lindwall och Roger Vikström

Johnny Skalin petades från posten som ekonomiskpolitisk talesperson för Sverigedemokraterna till förmån för Erik Almqvist. Nu är han tillbaka på samma position igen – som tillfällig ersättare för samme Almqvist, skriver Dagens Nyheter.  

– Det är ingen drömsituation, säger Johnny Skalin själv. 

2011 petades Johanny Skalin som Sverigedemokraternas ekonomiskpolitiske talesperson. Posten gick i stället till Erik Almqvist. 

Nu är Skalin tillfälligt tillbaka på samma position igen. 

Efter Expressens avslöjande filmer om bråket på Kungsgatan 2010 valde Erik Almqvist i veckan att lämna sin post som ekonomiskpolitisk talesperson för partiet. Johnny Skalin, som redan är ledamot i EU-nämnden, fick ta över hans arbetsuppgifter. 

– Det är ingen drömsituation. Det här upptar all min tid. Det är två tuffa poster. Jag gör mitt bästa för att hålla arbetet flytande tills partiet hittar en ersättare, säger han. 

"Fick ingen jättebra start"

Skalin petades från sin post efter att intern kritik hade riktats mot hans insatser vid presentationer, debatter och i det övriga riksdagsarbete.

Han håller med om att hans arbete inte alltid varit optimalt. 

– Jag fick ingen jättebra start i riksdagen, säger han. 

Skalin uppger att han var utarbetad och pressad, att det inte fanns någon organisation på plats och att han fick göra både en politikers och en tjänstemans jobb. 

 Hur ser du på att Almqvist tog över positionen som du hade? 

– Det funkade jättebra. Han har gjort ett utmärkt arbete, ända tills de här uppgifterna dök upp i veckan. 

 Hur länge kommer du kunna hålla arbetet som han skulle ha gjort flytande?  

– Det är bara en kortare period till en ersättare hittas. Vi vet ännu inte hur länge det blir. Men om jag inte behöver koncentrera mig på allting som händer samtidigt så kommer jag att kunna änga mig till hundra procent åt detta nu. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.