Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Han sparade trillingnöten – säljer den efter sju år

Så här enkelt gör du din egen trillingnöt.
Afram Haffo har behållit Aladdinasken sedan han fick den 2014. Även när han och familjen flyttade följde asken med.
Foto: Privat
Afram Haffo är själv ett stort fan av trillingnöten. Om asken inte varit gammal redan när han fick den hade han ätit upp den direkt, menar han.
Foto: Privat
Afram Haffo.
Foto: Privat

Inför julen 2014 kom beskedet som upprörde många – den klassiska trillingnöten skulle försvinna för gott från Aladdinasken. 

Nu säljer Afram Haffo sin ask som han sparat i sju år – men inte till vilket pris som helst.

– Då behåller jag den hellre, säger han.

När deras son föddes år 2014 fick Afram Haffo och frun Sima i Rönninge en gåva av en släkting – en Aladdinask som innehöll den klassiska trillingnöten, vilket tidningen Mitti var först att skriva om.

Hade det inte varit så att chokladen redan gått ut i datum när paret fick den – ja, då hade asken definitivt varit uppäten nu. Afram är nämligen en av dem som älskade pralinen.

– Den var ju hur god som helst. Det var typ deras bästa, säger han.

Pralinen byttes ut i Aladdinasken inför julen 2014. Ett beslut som ledde till stora protester, bland annat från de tidigare julvärdarna Lasse Kronér och Ingvar Oldsberg. I samband med att trillingnöten togs bort såldes en av askarna för 15 000 kronor. 

Följde med i flytten

Chokladasken blev liggande i obruten förpackning hemma hos Afram och Sima. Efter att ha glömt bort den i några år blev familjen påmind igen när de flyttade för ett par år sedan. 

– Då följde den med, säger Afram.

Afram bestämde sig för att lägga ut Aladdinasken på Blocket för att se vilka reaktioner det skulle bli. Han menar att han gärna säljer den, men inte till vilket pris som helst.

– Jag skulle inte sälja den för under 1000 kronor, då behåller jag den hellre. 5000 kronor och uppåt skulle jag säga, minst. 

Hittills är det bara en person som hört av sig.

Vad gör du om du inte får den såld? 

– Jag sparar den. Den får bli arv eller nåt, jag tycker att det är en rolig grej. Jag har haft den i så många år nu så den kan följa med oss lite till, säger Afram.

Under fredagen har annonsen plötsligt tagits ned av Blocket. 

– Man får tydligen inte sälja choklad, säger Afram.

Fiffiga Aladdin-tricket:

Så håller du din ask stängd

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.