Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Han skulle sänka Trump – frias nu efter lögnen

Michael Flynn.
Foto: DANIEL BAYER / POLARIS POLARIS IMAGES
Donald Trump.
Foto: POLARIS / POLARIS POLARIS IMAGES
Val Demins.

Michael Flynn, Donald Trumps förre säkerhetsrådgivare, erkände att han ljög om sina Rysslandskontakter.

Nu läggs utredningen ner.

”Faran av den här åtgärden kan inte överskattas”, säger Val Demings, kongressledamot för Demokraterna och tidigare polischef, i ett uttalande.

Michael Flynn åtalades 2017 misstänkt för att kort efter valet – Trump vann – ha ljugit för FBI om sina kontakter med Rysslands ambassadör i Washington. 

Kontakterna stred mot den då sittande presidenten Barack Obamas sanktionspolitik mot Ryssland. 

Flynn har erkänt att han ljög mot FBI, men har spelat en roll som nyckelvittne i den så kallade Muellerutredningen om Trumps påstådda kontakter med Ryssland. Trump friades. Flynn ska ha sagt att varit beredd att vittna om att Donald Trump beordrade honom att kontakta Ryssland.

Kritiken från Val Demings

Den förre säkerhetsrådgivaren har senare berättat att han lurades att erkänna brott. Justitieministern konstaterar nu, efter en utredning, att misstankarna vilat på en felaktig grund. 

Val Demings, kongressledamot, är hård i sin kritik:

USA överlever inte som en demokrati när presidenten och hans allierade står över lagen, speciellt inte när deras brott handlar om att att fuska i ett val. Det här var exakt det vi varnade för när presidenten friades”. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.