Sommaren tillbringade Nils Gunnarsson, 24, tillsammans med den 19-åriga kvinnan. Foto: Privat
Sommaren tillbringade Nils Gunnarsson, 24, tillsammans med den 19-åriga kvinnan. Foto: Privat

Han skulle börja ett nytt liv i Göteborg

Publicerad

ARBOGA/KÖPING. Nils Gunnarsson skulle bryta upp och flytta till Göteborg, där han hade fått en bostad.

Natten till i går tog allt en helt annan vändning.

- Jag orkar inte ens tänka, så jag vet faktiskt inte vad jag ska säga, säger en anhörig.

Juni 2012. Nils Gunnarsson, 24, och hans dåvarande flickvän, den 19-åriga kvinnan, firade att hon tagit studenten. De fångas på bild tätt intill varandra, 24­­­­-­­­­­­åringen blygt småleende, hon skrattande i vita kläder. Fotografiet utstrålar förälskelse och framtidstro.

I sin blogg berättar 19-åringen om hur hon och pojkvännen tillbringade sommaren tillsammans, shoppade, badade och festade ihop. Hon beskrev honom som sitt "hjärta" och sin "bästa".

Ville ge honom andra chans

Men under hösten tog förhållandet slut.

En barndomskamrat till den 19-åriga kvinnan berättar:

- Hon hade haft ett förhållande med den här killen. Det tog slut för ett par månader sedan, men jag vet inte om det har med motivet att göra. Först blev jag lite förvånad när jag fick höra att de var tillsammans, sen förstod jag att hon på något sätt ville ge honom en andra chans, tro på honom.

Stökiga ungdomsår

Nyligen berättade Nils för vänner om sin planerade nystart - hur han skulle bryta upp från Arboga och flytta till Göteborg där han fått bostad. Men så blev det inte. För Nils Gunnarssons anhöriga har tillvaron rämnat.

- Jag orkar inte ens tänka, så jag vet faktiskt inte vad jag ska säga, säger en familjemedlem.

Natten till i går, måndag, misstänks Nils Gunnarsson i stället ha skjutit sin exflickvän, som kommer att klara sig. Två andra män fick sätta livet till innan Nils Gunnarsson sköt sig själv, enligt polisens misstankar.

Bakom sig hade Nils Gunnarsson några stökiga ungdomsår. I ett yttrande från kriminalvården beskrivs hur han under gymnasiet hoppade av studierna för att i stället jobba, bland annat som plåtslagare hos sin pappa och praktikant på en lågstadieskola. Av yttrandet framgår också att han funderade på att flytta till en annan ort för att arbeta, vilket han också gjorde: Under en period arbetade han som truckförare på ett företag i Norge.

Skulle lära sig hantera ilska

2008 dömdes han för bland annat grov misshandel.

Ett av hans offer berättar:

- Det kom helt från ingenstans. De hoppade på mig bakifrån och började slå, helt oprovocerat. Jag stod ju bara där och pratade, säger personen till Expressens reporter Lina Lund.

En del av straffet bestod i att Nils Gunnarsson skulle genomgå ett särskilt program, ART, Aggression replacement treatment, vilket han motsatte sig. Syftet med programmet var att han, enligt kriminalvårdens yttrande, skulle "lära sig att hantera konfliktsituationer utan att ta till våld, det vill säga att återfalla i krimi­nalitet."

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag