Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Han räddade kvinnan som släpats efter traktor

– Mina barn frågade efteråt om det inte var farligt: ”De kunde ha attackerat dig”, säger taxichauffören Ahmad El-Saleh, 54.
Foto: Privat
Kvinnan släpades efter traktorn och var medvetslös när hon hittades, enligt åtalet.
Foto: Polisen

När kunden gick in för att hämta sin plånbok gjorde taxichauffören en makaber upptäckt.

I det blöta gruset låg en misshandlad, medvetslös kvinna.

– Jag var rädd. Men man tänker inte på det. Några sekunder kan vara skillnad mellan att man lever eller dör, säger Ahmad El-Saleh, 54, som räddade kvinnans liv.

Det började som en vanlig körning. Ahmad El-Saleh plockade upp den 52-årige mannen på en plats utanför Malmö. 

Men efter några minuter insåg kunden att han hade glömt sin plånbok. Bilen återvände till lantgården och mannen återvände strax med sina tillhörigheter.

Då bad han taxichauffören att ringa 112. ”Min flickvän ligger död”, sa han. Ahmad El-Saleh larmade och uppmanades då av operatören att se till kvinnan. 

När han kom in på gårdsplanen låg kvinnan på sidan på marken. Ytterligare en man fanns på plats. 

– Det var lite obehagligt att komma in till den här gården. Att de är bredvid, men inte hjälper mig. Men jag tänkte att jag skulle hjälpa henne, och jag visste att polis och ambulans var på väg, säger Ahmad El-Saleh.

”Jag ska berätta vad jag har sett”

Eftersom han kör färdtjänst har han gått en HLR-kurs och gjorde upplivningsförsök på den kraftigt nedkylda kvinnan till ambulanssjukvårdarna kom.

Enligt polisens uppgifter försökte männen stoppa Ahmad El-Saleh. 

– Mina barn frågade efteråt om det inte var farligt: ”De kunde ha attackerat dig”. Det var obehagligt men de gjorde inget mot mig.

Den ene mannen åtalades i början av veckan för försök till mord, men nekar till brott. Den andre mannen var till en början misstänkt men är avförd från utredningen. Kvinnan överlevde men har inget minne från tillfället och är traumatiserad för livet, enligt sin advokat.

När rättegången startar i Malmö 7 juni kommer Ahmad El-Saleh att kallas som vittne.

– Jag gillar inte att gå till tingsrätten men vissa saker måste man göra. Jag ska berätta vad jag har sett.

Brottsstatistik 2022 från Brottsförebyggande rådet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.