Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han räddade henne från massakern – nu är de gifta

Hon ärrades efter masskjutningen
De hade bara känt varandra i 24 timmar när de flydde flr sina liv.
Foto: Instagram

Från hjälte till livskamrat. 

När Chantal Melanson flydde skotten i Las Vegas-skjutningen sökte hon främlingens hand för att fly för sitt liv.

Nu är de gifta.

Chantal Melanson från Kanada reste till nöjesstaden Las Vegas i USA för festivalen Route 91 Harvest 2017. 

Under festivalens tredje kväll träffade hon Austin Monfort från Kalifornien på en bar i området. 

– Jag var där med mina tjejkompisar och drev med honom för att han inte hade på sig cowboy-stövlar på en countybar, berättar Chantal för People.

Austin bad om en dans och efter dans och samtal i timmar bytte de två nummer.

– När jag kommit över att han inte hade stövlarna tyckte jag att han var väldigt trevlig, stilig och lång. Han var så lätt att prata med, det kändes som vi känt varandra för alltid, säger Chantal. 

24 timmar senare skulle de fly för sina liv i en av de mest dödliga masskjutningar i USA:s historia. 

”Trodde att det var fyrverkerier”

Kvällen efter barmötet bestämde de två träff för att se festivalens sista spelningar ihop. 

De båda hörde de höga smällarna under Jason Aldeans spelning, men trodde till en början att de kom från fyrverkerier. I själva verket hade 64-åriga Stephen Paddock slagit sönder ett fönster på 32:a våningen på ett närliggande hotell och sköt nu sinneslöst ner mot de 22 000 konsertbesökarna. 

– Jag trodde att det var fyrverkerier från början. När jag insåg vad som hände fick jag panik, säger Chantal Melanson till People. 

Austin Monfort berättar att han instinktivt kände sig manad att skydda Chantal när han insåg vad som faktiskt hände.  

– Jag kände att jag inte bara behövde få mig själv därifrån utan också få henne. Att hålla henne lugn och få ut henne höll mig lugn, och gjorde att jag inte fick panik, säger Austin. 

”Hand i hand som totala främlingar för varandra sprang vi genom hela festivalområdet och försökte fly skotten”, skriver Chantal på Instagram.

– Jag minns att jag låg på marken och tittade in i Austins ögon för att förstå vad som hände. I nästa stund tog Austin min hand och vi sprang genom hela området och försökte hitta skydd, säger hon till People.

Paret lyckades fly med hjälp av en taxi. Båda klarade sig utan fysiska skador. 

59 personer dödades i dådet och över 800 skadades.

Förlovade sig

Efter tragedin reste Chantal hem till Kanada och Austin till San Diego. 

Men de höll kontakt med varandra, trots de långa avståndet. Med tiden utvecklades relationen till ett kärleksförhållande och paret förlovade sig i mars 2019 och gifte sig senare i statshuset i San Diego. 

På Instagram delar paret sin historia.

”Mindre än 24 timmar efter att vi träffades var vi med om en masskjutning tillsammans och han lämnade aldrig min sida. Nästan två år senare, trots att vi bor i två olika länder, har vi en kärlekshistoria som i sagorna.” skriver Chantal.

Tanken var att de skulle hålla ett större bröllop nu i maj. Men på grund av coronapandemin har de planerna fått skjutas upp. Men paret firar kärleken ändå. 

I ett Instagraminlägg de lagt upp på sin gemensamma Instagram ”tragedylove” skriver de:

”Vårat bröllop skulle ha varit på fredag. Men trots att det inte blev något bröllop ville vi fortfarande fira oss. Vi har haft en underbar kvällsdejt i trädgården.” till en bild där Chantal håller upp ett glas champagne.

Chantal säger att de fått ”overkligt” positiv respons från följare. 

– Det är fint att belysa positiva sidor av en så förfärlig kväll.

https://www.instagram.com/p/B1ucMIchNJa/?utm_source=ig_embedhttps://www.instagram.com/p/B9p_CJOAsrv/?utm_source=ig_embed?hidecaption=true

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.