Han pekades också ut som inblandad

Publicerad
Uppdaterad
Socialdemokraten Anders Lindberg arbetade med Mats Lindström.
Men Anders Lindberg knäcktes av mejlskandalen när han också blev misstänkt för att ha skickat förtalsmejl.
Anders Lindberg har tagit tjänstledigt utan löneavdrag. Han tänker inte återvända till sitt arbete på partihögkvarteret förrän långt efter valet. Med hans hjälp skulle s-ledningen hamra fram en strategi att möta alliansen i valkampanjen. Men så kom mejlskandalen. - Jag hade ingenting med det här att göra, säger Anders Lindberg när Expressen träffar honom. Men du och Mats Lindström arbetade ju mycket nära? - Jag visste ingenting förrän Mats själv berättade att det var han, säger Anders Lindberg.

Frias av internutredning

Eftersom mejlskandalen fortfarande inte är helt utredd har Anders Lindbergh och ytterligare en anställd på partihögkvarteret blivit misstänkta för att ha varit inblandade. - Vi har pratat med både Anders och hans kollega om den här saken, säger Manuel Ferrer, presschef på SAP. Båda frias av den interna utredning som s-ledningen gjort.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag