Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han mördades för sin modejacka

På platsen i Västerhaninge, där Robert dödades för en vecka sedan, har berget av blommor, brev och hälsningar växt sig allt större.
Robert Jäderberg Rombin, 18, bar sin nya Canada Goose-jacka.
Det kan ha lett till hans död.
Rånarna tog den dyra märkesjackan och slog ihjäl honom.
Robert Jäderberg Rombin från Trångsund söder om Stockholm fick så svåra skall- och ansiktsskador att han dog. - Det rör sig om en utdragen och rå misshandel, säger Hans Andersson, utredningsledare vid polisen i Handen. Väntade på nattbussen Bråket började vid ett-tiden på natten för en vecka sedan, när Robert stod utanför en nattbuss vid Västerhaninge pendeltågstation söder om Stockholm. Efter rånet fick Robert hjälp att ta sig in i en vänthall. Då återvände rånarligan och fortsatte misshandeln. De fem män, fyra 18-åringar och en 20-åring, som senare greps sitter nu häktade, alla på sannolika skäl misstänkta för mord. DNA-undersökning Vid husrannsakan hos dem gjordes flera intressanta fynd. Robert Jäderberg Rombin misshandlades till döds. Polisen har även hittat en jacka som tros tillhöra offret och som stals i samband med mordet. - Just nu pågår en undersökning för DNA, uppger kammaråklagare Bengt Mårtensson. Robert Jäderberg Rombin blev också bestulen på andra värdeföremål i samband med dödsmisshandeln, men Bengt Mårtensson utesluter inte att det kan ha varit jackan som lockade rånarna i ett första skede. Narkotikapåverkade Polisen tror att gärningsmännen kan ha varit narkotikapåverkade vid dådet och avvaktar nu provsvar från de misstänkta. En av de häktade medger att han gjort sig skyldig till misshandel genom ett slag och två sparkar. Resten förnekar all inblandning. Polisen har dock bra vittnesuppgifter och bedömer bevisläget som mycket gott. De misstänkta personerna är sedan tidigare kända av polisen för mindre brottslighet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.