På platsen i Västerhaninge, där Robert dödades för en vecka sedan, har berget av blommor, brev och hälsningar växt sig allt större.
På platsen i Västerhaninge, där Robert dödades för en vecka sedan, har berget av blommor, brev och hälsningar växt sig allt större.

Han mördades för sin modejacka

Publicerad
Uppdaterad
Robert Jäderberg Rombin, 18, bar sin nya Canada Goose-jacka.
Det kan ha lett till hans död.
Rånarna tog den dyra märkesjackan och slog ihjäl honom.
Robert Jäderberg Rombin från Trångsund söder om Stockholm fick så svåra skall- och ansiktsskador att han dog. - Det rör sig om en utdragen och rå misshandel, säger Hans Andersson, utredningsledare vid polisen i Handen. Väntade på nattbussen Bråket började vid ett-tiden på natten för en vecka sedan, när Robert stod utanför en nattbuss vid Västerhaninge pendeltågstation söder om Stockholm. Efter rånet fick Robert hjälp att ta sig in i en vänthall. Då återvände rånarligan och fortsatte misshandeln. De fem män, fyra 18-åringar och en 20-åring, som senare greps sitter nu häktade, alla på sannolika skäl misstänkta för mord. DNA-undersökning Vid husrannsakan hos dem gjordes flera intressanta fynd. Robert Jäderberg Rombin misshandlades till döds. Polisen har även hittat en jacka som tros tillhöra offret och som stals i samband med mordet. - Just nu pågår en undersökning för DNA, uppger kammaråklagare Bengt Mårtensson. Robert Jäderberg Rombin blev också bestulen på andra värdeföremål i samband med dödsmisshandeln, men Bengt Mårtensson utesluter inte att det kan ha varit jackan som lockade rånarna i ett första skede. Narkotikapåverkade Polisen tror att gärningsmännen kan ha varit narkotikapåverkade vid dådet och avvaktar nu provsvar från de misstänkta. En av de häktade medger att han gjort sig skyldig till misshandel genom ett slag och två sparkar. Resten förnekar all inblandning. Polisen har dock bra vittnesuppgifter och bedömer bevisläget som mycket gott. De misstänkta personerna är sedan tidigare kända av polisen för mindre brottslighet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


sonia

Till Expressens startsida

Mest läst i dag