Han mördade sina döttrar – avrättas mitt på gatan

Senaste nyheterna med Expressen TV
Ali Abdullah al-Noami avrättades på Tahrir-torget i Sana’a i Jemen.
Foto: YAHYA ARHAB / EPA / TT NYHETSBYRÅN
Foto: YAHYA ARHAB / EPA / TT NYHETSBYRÅN

En man i Jemen dömdes till döden för att ha mördat sina tre döttrar.

Han avrättades med en AK-47 på ett torg mitt i stan tillsammans med två andra dömda mördare.

Många personer tittade på – flera av dem filmade avrättningarna med mobiltelefoner, rapporterar Daily Star.

Ali Abdullah al-Noami hade bråkat med sin fru när han placerade sina tre döttrar Rahaf, 7, Raghad, 12, och Malak, 14, i en vattentank för att hämnas. Alla tre drunknade.

För detta dömdes Ali Abdullah al-Noami till döden. Han avrättades på Tahrir-torget i Sana’a tillsammans med två andra barnamördare. Samtliga tre sköts i ryggen med en AK-47. Många personer var på plats under avrättningen och flera av dem filmade med mobiltelefoner när skotten avlossades.

De två andra personerna som avrättades, Abdullah Ali al-Mukahali och Mohammed Abdullah Arman, hade dömts till döden för att ha våldtagit och mördat en åttaårig pojke.

Tre män sköts ihjäl – sedan fick kropparna hänga från en kran

Det var första offentliga avrättningen i staden Sana’a sedan augusti 2018 då tre män som hade våldtagit och mördat ett barn sköts ihjäl. Deras kroppar fick sedan hänga från en kran till allmän beskådan. 

En person kan enligt lagstiftningen i Jemen avrättas för bland annat mord, kidnappning, våldtäkt, äktenskapsbrott och homosexualitet.

Offentliga avrättningar har på senare år även ägt rum i länder som Somalia, Nordkorea, Iran, Syrien och Saudiarabien.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.