Dean Loewe döms för att brutalt ha styckmördat flickvännen och sedan gjort sig av med kroppsdelarna i toaletten och soporna. Foto: Polisen i Devon och Cornwall
Dean Loewe döms för att brutalt ha styckmördat flickvännen och sedan gjort sig av med kroppsdelarna i toaletten och soporna. Foto: Polisen i Devon och Cornwall

Han mördade sin flickvän – spolade ner kroppen på toa

Publicerad

En brittisk domstol dömer Dean Lowe, 33, till minst 28 års fängelse för mord på sin flickvän.

Lowe nekade men erkännandet på Facebook vägde tungt:

"Jag styckade henne och spolade ner henne på toaletten", skrev 33-åringen.

Det var släktingar som slog larm till polisen efter att Dean Lowe från Cornwall i sydvästra England skrivit till dem på Facebook om mordet på flickvännen Kirby Noden.

Polisen slog till mot mannens bostad i maj förra året, skriver BBC. Där fanns blodspår efter flickvännen, men ingen kropp. Lowe erkände att han mördat henne, men tog tillbaka detta under utredningens gång.

Erkände att han styckat kroppen

Han påstod i stället att flickvännen smetat sitt blod i lägenheten för att sätta dit honom.

Men för en kusin hade han berättat en annan version:

"Hon är död och jag har styckat henne och spolat ner delar på toa och slängt dem i soporna".

Polisens bild från den nedblodade lägenheten där mördade bodde i flera månader medan han påstod att flickvännen dragit till Sydafrika.Foto: Polisen i Devon och Cornwall

Kirby Nodens kropp har aldrig återfunnits, men i den nyligen avslutade rättegången vägde släktingarnas vittnesmål och det tidiga erkännandet till polisen tungt.

Enligt utredningen mördades Kirby Noden i bostaden i januari 2017. Lowe ska ha använt en sten och ett järnrör.

Sedan ska han ha levt i den nedblodade lägenheten i månader.

Den dömde mördaren hävdade att flickvännen lämnat honom och dragit till Sydafrika.

I domstolen påstod Lowe att han blivit neddrogad och våldtagen av två män medan Kirby Noden sprutade blod på vägen från en stomipåse.

Men domstolen trodde inte på Lowes historia.

– Det är otroligt grymma lögner, förklarade domaren enligt BBC och tillade:

Dömd till långt fängelsestraff

– Detta var en skoningslös attack på en person som inte gjort något annat än älskat dig hängivet.

Enligt mamman till Kirby tillät pojkvännen inte att hon hade någon kontakt med familjen. Det ska ha funnits ett tungt narkotikaberoende med i bilden.

På tisdagen dömdes Dean Lowe till livstids fängelse. Han kommer att få tillbringa minst 28 år i fängelse, uppger Devon Live.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


jess

sonia

Till Expressens startsida

Mest läst i dag