Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han misstänks i helikopterrånet

Gangsterkungen är skäligen misstänkt för delaktighet i rånet mot G4S i september förra året, men nekar till brott.
Sju personer dömdes för inblandning i helikopterrånet - nu har den nya rättegången i hovrätten inletts.
Samtidigt kan Expressen i dag avslöja:
Den utpekade gangsterkungen har delgivits misstanke om brott i utredningen av svensk polis.
Helikopterpiloten Alexander Eriksson och rånaren Safa Kadhum dömdes hårdast efter kuppen mot värdedepån G4S i Västberga den 23 september förra året: sju års fängelse.
Polisen misstänkte tidigt att tillslaget organiserats från utlandet - och att hjärnan var en svensk medborgare, bosatt i Serbien. Detta sedan man kommit över hemlig telefonavlyssning.
- Hans delaktighet består i att han har försökt att rekrytera en person i Serbien att vara med som pilot under en del av rånet. Det är något som han förnekar, säger åklagaren Leif Görts.
Mannen, som är i 40-årsåldern, har utpekats som maffialedare och kallats "Gudfadern".

Svensk polis ställde frågor

För någon månad sedan fick svensk polis grönt ljus från myndigheterna att resa ner och hålla ett förhör, bekräftar Görts.
- Vi har kommit så långt att han är hörd i utredningen med serbiskt bistånd. Han är också underrättad om att han är skäligen misstänkt av oss för delaktighet i rånet.
Rubriceringen är stämpling till grovt rån. Formellt hölls förhöret av en serbisk undersökningsdomare - men de svenska poliserna fick ställa frågor.
Den utpekade gangsterkungen förnekar polisens misstankar - att han har försökt att rekrytera en pilot.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.