Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han misstänks för nattens dubbelmord

Den misstänkte dubbelmördaren i Ljungsbro har tidigare dömts för en rad brott.

Den 33-årige mannen finns under 15 avsnitt i belastningsregistret.

För två år sedan dömdes han till fängelse för bland annat misshandel och olaga hot mot sin dåvarande partner.

Och så sent som i veckan skickade han kränkande bilder på flickvännen till en av hennes väninnor.

– Han är farlig, men att han skulle göra det här trodde jag aldrig, säger väninnan.

Den 33-årige mannen greps på lördagsmorgonen misstänkt för att ha mördat en tonårspojke och en kvinna i 55-årsåldern i Ljungsbro utanför Linköping.

33-åringen har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord och tillförordnats Thomas Bodström som offentlig försvarare. Expressen.se har talat Bodström som inte vill kommentera någonting kring ärendet.

- Ja, jag har förordnats, säger han.

Enligt polisen nekar 33-åringen till dubbelmordet. Den misstänkte mannen har tidigare gjort sig skyldig till en rad brott, men inget så här allvarligt. Han finns under 15 avsnitt i belastningsregistret och de flesta brotten gäller våldsbrott mot hans tidigare partner, som han även har barn med.

I november 2011 dömdes han till fängelse i 6 månader för olaga hot, grov fridskränkning, olaga hot och narkotikabrott. Målsäganden var hans tidigare partner och deras gemensamma barn.

Skickade kränkande bilder

Och så sent som i veckan ska 33-åringen återigen försökt ha ge sig på sin tidigare partner genom att skicka ett 20-tal kränkande bilder på henne till en av hennes väninnor.

– Han skrev: du har vittnat mot mig i rätten och titta vad hon håller på med, säger väninnan till Expressen.

Väninnan har tidigare vittnat mot 33-åringen i rätten.

– Han är farlig, men att han skulle göra det här trodde jag aldrig, säger hon.

Under polisens presskonferens på lördagen framkom det att polisen trodde att 33-åringen skulle kunna vara psykiskt sjuk. Åklagaren har även skrivit att han skulle kunna föras till en rättspsykiatrisk klinik men på lördagskvällen var han kvar i polisarresten i Linköping.

Enligt advokat Göran Wålander, som försvarade 33-åringen när han dömdes 2011, var det då inte tal om att han skulle vara psykiskt sjuk.

– Jag minns honom som en glad fotbollskille, säger han.

"En vanlig kille"

Efter att mannen gripits på lördagsmorgonen begav sig polisen till hans bostad i Ljungsbro.

En polispatrull bevakade adressen från 07.00 till 17-tiden och stod parkerad på gräsmattan utanför och en låssmed lämnade platsen vid 17-tiden enligt vittnesmål från grannar.

En granne säger att han hörde oljud vid 07-tiden på lördagsmorgonen.

– Det var en smäll nere i lägenheten, vid dörren, det lät polisen som tog sig in. Listen var borta på dörren, det var de skador man kunde se.

– Det här är oerhört obehagligt. Att det skett ett mord i trakten. Jag har sett honom flera gånger men han har inte stört någon.

Flera nyfikna grannar tog sig in i trappuppgången för att undersöka den misstänktas adress. Där polisen tagit sig in.

En annan granne säger:

– Jag har sett den här personen som bor på nedre plan ett antal gånger ute på gården, vi har hejat och så vidare. En vanlig kille, men han såg inte ut som någon över 30, han var stor och bastant, han pratade ofta högljutt i telefon men talade väldigt bra svenska.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.