Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han levde på amerikansk flygplats – i tre månader

Aditya Singh, 36, gömde sig på O’Hare-flygplatsen i tre månader.
Foto: Chicago Police Department
Aditya Singh har inte en brottslig bakgrund.
Foto: MATTHEW WALBERG / AP TT NYHETSBYRÅN
O’Hare-flygplatsen i Chicago.
Foto: TERESA CRAWFORD / AP TT NYHETSBYRÅN

Aditya Singh, 36, var rädd för att smittas av covid-19 efter att ha landat på flygplatsen O’Hare i Chicago.

Därför gömde han sig innanför passkontrollen – och blev kvar i tre månader.

Först då kunde han gripas av polis, skriver The Chicago Tribune.

Aditya Singh, 36, från Kalifornien har uppmärksammats i medier över hela världen. På grund av covid-19 vågade han inte lämna flygplatsen O’Hare, efter att ha rest från Los Angeles till Chicago.

Alltså blev han kvar i tre månader. Först då frågade två anställda på flygplatsen efter hans ID. När de insåg att ID-brickan tillhörde någon annan kallade de på polis.

Singh greps, misstänkt för olaga intrång och snatteri.

Häktningsförhandlingen inleddes på söndagen i Cook County i Illinois. Efter att åklagaren hade gått igenom händelseförloppet hade domaren flera frågor.

– Så om jag förstår dig rätt. Du säger att en obehörig, icke-anställd person uppges ha bott inom en säkerhetszon på O’Hare-flygplatsen från 19 oktober 2020 till 16 januari 2021, och blev inte upptäckt? Jag vill förstå detta korrekt, sa domaren Susana Ortiz, enligt The Chicago Tribune.

Domaren: ”Chockerande”

Under förhandlingen uppgav Singhs försvarsadvokat, Kathleen Hagerty, att han ska ha hittat ID-brickan på flygplatsen. Därefter gömde han sig och levde på mat som andra flygresenärer gav honom.

Aditya Singh har inte en brottslig bakgrund, skriver The Chicago Tribune.

Domaren Susana Ortiz konstaterade att händelsen var ”chockerande” och kan ha utgjort ett hot mot flygplatsens säkerhet, enligt tidningen.

När förhandlingen var avklarad beslutades att Singh skulle släppas mot borgen på 1 000 dollar, motsvarande 8 400 kronor. Ett villkor var dock att han inte får gå in på O’Hare-flygplatsen igen.

Han väntas vara tillbaka i rätten 27 januari.

Se mer

KI-forskaren Matti Sällberg svarade på läsarnas frågor om coronaviruset.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.