Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Han knivmördade sin vän inför flera grannar

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Tjafset mellan vännerna övergick snabbt i våld i lägenheten i Skärholmen. De båda männen hamnade ute på balkongen – där högg Danne Jörnsved ihjäl sin vän inför flera grannar.
Foto: Polisen
Mördaren minns i förhör att det ”tog hus i helvete”, att de var som ”två pittbulls” – sen högg han sin vän ”allt vad han kunde”.
Foto: Polisen
Flera grannar ringde 112 och berättade vad de såg. En granne berättade för SOS Alarm att det rann ner blod från balkongen.
Foto: Polisen
Balkongen vetter mot en innergård. Flera personer blev vittnen till mordet, och hörde tumultet.
Foto: Polisen

Tjafset mellan vännerna övergick snabbt i våld i lägenheten i Skärholmen.

De båda männen hamnade ute på balkongen – där högg Danne Jörnsved ihjäl sin vän inför flera grannar.

Mördaren minns i förhör att det ”tog hus i helvete”, att de var som ”två pitbulls” – sen högg han sin vän ”allt vad han kunde”.

De två männen hade känt varandra i ett 30-tal år. Det senaste året hade Danne Jörnsved, 51, varit inneboende hos den andra, men sen några veckor tillbaka hade han bott själv igen.

Den här kvällen, den 3 juni 2021, var Danne Jörnsved på besök hos vännen. Vid ett tillfälle började de tjafsa med varandra. Det övergick i ”aggressioner och handgemäng”, framgår i polisutredningen.

I förhör säger Danne Jörnsved att ”det tog hus i helvete”. De slogs och hamnade på golvet. ”Kaos”, beskrivs det som.

Vännen fick tag i en kniv och skadade Danne Jörnsved som sen själv fick tag i kniven. Enligt utredningen användes kniven av båda männen.

Bråket förflyttades från köket ut på balkongen. Där avslutade Danne Jörnsved det genom att ”frenetiskt” hugga sin vän. Han säger i förhör att han var ”riktigt jävla arg” och högg ”allt vad han kunde”.

”Det låter som att de dödar varandra”

Balkongen vetter mot en innergård. Flera personer blev vittnen till mordet, och hörde tumultet. Flera grannar ringde 112 och berättade vad de såg.

– Det låter som att de dödar varandra, sa en inringare.

En granne berättade för SOS Alarm att det rann ner blod från balkongen.

Nu döms Danne Jörnsved till 16 års fängelse för mordet på vännen. Han har vidgått händelseförloppet men nekat till brott.

Tingsrätten slår fast att Jörnsved till en början hade rätt till nödvärn, men att han ”sedan kom att använda mer våld än som var försvarligt”.

Vännen utsattes för ”omfattande livsfarligt knivvåld upprepade gånger”, står det vidare.

Andra nyheter:
Dulijano Saciri mördade exfrun – får livstids fängelse

Hovrätten fastställer tingsrättens dom • Fångades på övervakningskamera vid resecentrum i Linköping.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.