Han hyllar Henke Larsson med en hel skiva

Publicerad
Uppdaterad
Han har vunnit guldbollar, spelat på världsarenor och blivit förevigad i trä. Nu får Henrik Larsson ännu en hedersbetygelse när Stellan Nilsson i Ängelholm släpper en hel skiva med hyllningslåtar.
Det senaste alstret heter "En gåsapåg".
- Jag spelade in den i morse när jag vaknade, säger sporttrubaduren till helsingborg.kvp.se.
Texten till Gåsapågen har skrivits av Sören Thögersen, som är medlem i Supporterklubben Raggeline. Men eftersom Stellan har pysslat med jobb och annat så har materialet fått ligga till sig. Ända tills i morse alltså.
Nu finns det åtta låtar till det kommande albumet med det förpliktande namnet "His name is Larsson".

Tycker om HIF och Henke

Stellan är redan känd i mindre kretsar som upphovsman till diverse alster på samma tema, Rögle och Helsingborg. På sistone är det framförallt Henrik Larsson som hyllats.
Både för sejourerna i Barcelona och i United.
Temavalet har varit enkelt.
– Henke och HIF, det är ju det man tycker om, säger Stellan Nilsson som är sportsmannamässigt ödmjuk om sin musik.

"Det är ju kul"

Stellan Nilsson. Foto: Privat Han säger att han spelar från hjärtat och att det är roligt när folk säger att de gillar låtarna. Henke själv har till exempel hört någon av dem och uttryckt sitt gillande.
– Och det är ju kul.
Skivan "His name is Larsson" kommer, förutom "Henke en gåsapåg", att innehålla titlar som "Han É Henrik Henke Larsson" och "Henke tog flyget från Barcelona".
Stellan Nilsson är 35 år och jobbar i vanliga fall på en ventilationsfirma.
Henrik Högström
Henrik Högström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag