Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Han har inte varit
på strippklubb"

Foto: Adam Bettcher

Uppgifterna i "Den motvillige monarken" stämmer inte. Det hävdar historieprofessorn Dick Harrison och Desirée Ahokas Schein, som skrivit en ny bok om kungen.

– Jag är hundraprocentigt säker på att han inte har varit på strippklubb i Atlanta, säger Desirée Ahokas Schein till Expressen.se.

I veckan släpper Dick Harrison och Desirée Ahokas Schein boken "Från en säker källa..." som granskar uppgifterna i "Den motvillige monarken" som gavs ut för två år sedan.

DN Debatt skriver de att uppgifterna som framkommer i "den boken är en "härva av manipulerade bevis, rena lögner och ytterst tveksamma metoder".

– Vi har granskat de påståenden som säger att kungen utgör en säkerhetsrisk för Sverige, och har kommit fram till att de inte håller för en granskning, säger Desirée Ahokas Schein.

"Vi har källhänvisningar"

Som ett exempel tar hon upp kungens påstådda besök på Gold Club under OS i Atlanta 1996. De skriver att huvudvittnet som sett kungen där i själva verket är beredd att säga vad som helst mot betalning.

Researchen har författarna gjort från Sverige.

– Jag har gjort det mesta hemifrån. Det har inte varit så komplicerat att man behövt resa över hela världen. Det har räckt med att ta fram domstolsprotokoll och pratat med personerna.

Varför är ni trovärdigare än Deanne Rauscher och Thomas Sjöberg?

– Därför att vi har källhänvisningar. Boken innehåller över 350 källhänvisningar, så det är inga gissningar. Skriver man en sådan bok måste man ha väldigt torrt på fötterna helt enkelt, säger Desirée Ahokas Schein.

"Oerhört löjligt"

Deanne Rauscher säger till Expressens reporter Lina Lund att Dick Harrison och Desirée Ahokas Schein springer kungafamiljens ärenden. När Ahokas Schein får höra det, ställer hon motfrågan:

– Det är oerhört löjligt. Vems ärenden springer hon som skriver en bok som innehåller oriktiga uppgifter?

"Från en säker källa..." släpps på torsdag på Ica bokförlag. Dick Harrison säger att han har en konflikt med förlaget och har beslutat att inte kommentera boken. Konflikten gäller dock inte bokens innehåll.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!