Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kollegan: Han har alltid varit skygg

Händelsen ska ha skett i en park. Foto: Polisen
En tv-profil har gripits i USA misstänkt för sexuella närmanden mot en minderårig pojke.

En välkänd tv-profil har gripits i USA misstänkt för sexuella närmanden mot en minderårig pojke.

Vänner och tidigare kolleger till profilen uttrycker förvåning över anklagelserna.

– Han verkar ha varit plågad, säger en tidigare kollega.

Under tisdagen rapporterade amerikanska lokala medier att en känd svensk tv-profil har gripits, misstänkt för sexuella närmanden mot en pojke i yngre tonåren.

En vän och tidigare kollega berättar att tv-profilen brukar tillbringa delar av året utomlands. De jobbade länge ihop men de senaste åren har de hörts mindre regelbundet.

– Jag känner honom ganska väl, vi började jobba ihop för länge sedan. Det här är oerhört förvånande. Det var inte särskilt kul att höra, säger han om anklagelserna.

”Alltid varit en ensamvarg”

Den tidigare kollegan och vännen beskriver tv-profilen som en person med stor integritet:

– Han har varit ensam hela sitt liv. Han har alltid bott ensam, varit en ensamvarg och gått sin egen väg. Han är lite svår att få grepp om, även om man har jobbat mycket ihop så lär man inte riktigt känna honom. Han skiljer mycket på privatliv och jobb.

En annan före detta kollega beskriver tv-profilen som “egen” och “hemlighetsfull”.

– Han har alltid varit väldigt skygg, ensam och aldrig berättat någonting om vad han gör privat. Jag uppfattar honom som en människa som har haft det väldigt svårt. Han verkar ha varit plågad, säger han.

Tv-profil gripen i USA

En tidigare kollega som har jobbat många år tillsammans med tv-profilen blir förvånad när han får höra att mannen har gripits.

– Jag har väldigt svårt att förstå det, måste jag erkänna.

De två har inte haft någon kontinuerlig kontakt den senaste tiden, och den tidigare kollegan säger att tv-profilen har hållit sig mycket för sig själv.

– Han är ju en ensling på sätt och vis. Han var inte med i det stora kompisgänget, men han följde ju med ibland. Han levde för det som var hans yrke.

Pressansvarig på tv-kanalen där profilen varit verksam i många år säger att de inte har några kommentarer om händelsen

Har ni varit i kontakt med honom?

– Jag kan inte kommentera, mer än att det är inget jag har jobbat med, och jag kan inte kommentera frågan.

Är det något ni har jobbat med under dagen?

– Nej, det är det inte.

En annan person som är nära vän till tv-profilen berättar att de sågs senast för några månader sedan och åt middag. Trots att de har känt varandra i många år pratar de sällan om sina privatliv, enligt vännen.

– Han har alltid varit väldigt privat. Jag har undrat lite, men inte rotat i det utan låtit det privata vara privat. Sedan han gick i pension har han dragits till USA, så gott som varje vinter över jul och nyår. Men det här är mycket överraskande. 

Tv-profilen sitter anhållen i USA medan utredning pågår. Mannens pass har tagits i beslag eftersom åklagaren bedömer flyktrisken som hög. Han är tidigare ostraffad i Sverige.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!