Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Han hade småbarn och det är så hemskt"

Birgitta Vigren är mamma till den dödade pappans bästa vän. "Det är så tragiskt", säger hon. Foto: Theo Elias Lundgren

En 43-årig fyrabarnspappa och djurgårdssupporter misshandlades i går till döds i centrala Helsingborg, och hela landet har i dag sorg.

Utanför mannens företag i en kommun norr om Stockholm ligger långa rader av blomsterbuketter, tända ljus och hälsningar.

– Det är så tragiskt. Jag tänker på familjen, han hade småbarn och det är så hemskt tragiskt, säger Birgitta Vigren, 67 år från Stockholm, mamma till mannens bästa vän.

Hela fotbollssverige är i sorg efter gårdagens tragiska dödsbesked och minnesstunder hålls på flera platser runtom i landet.

Utanför det företag norr om Stockholm där den dödade mannen var vd, kom under måndagen många för att sörja och hedra hans minne.

Många gråter öppet, har tårar i ögonen, kramar om varandra, och skakar på huvudet.

En vän, en kollega, en fotbollskompis, en nära anhörig – alla har de olika relation till honom, men sorgen är gemensam.

"You will never walk alone" står det på en Liverpool-halsduk som någon lagt på marken, och "Så jävla onödigt" står det på en annan.

"Jag kan inte fatta det"

Birgitta Vigren, 67, är mamma till en nära vän till den döde mannen. Hon gråter när hon kommer för att lägga en blombukett vid minnesplatsen som vuxit fram utanför arbetsplatsen.

– Jag kan inte fatta det, det går inte att ta till sig det, säger Birgitta Vigren till Expressen.se, och berättar om hur hon genom åren kom att komma mannen nära, då han och hennes yngste son var bästa vänner.

– Jag fick beskedet av min son som ringde. Då trodde man ju inte att det var sant, säger hon, och beskriver mannen som glad och fin.

– Han var väldigt mysig, jättetrevlig, glad och positiv och en fin kille. Han och min yngste son var bästa kompisar, så jag har följt med dem mycket under åren.

Tillsammans hade de båda fotbollsintresset, som de haft gemensamt enda sedan de var små.

– De har tränat fotboll ihop, gått fotbollsutbildningar i alla möjliga steg, och tränat lag tillsammans. De hade en gammal pojkklubb som de spelade ihop i när de var yngre, och de är ett helt gäng med grabbar som försöker stötta varandra nu.

Tänker på mannens familj

Birgitta Vigren säger att hennes tankar nu går till mannens familj, och tårarna rinner på nytt när hon tänker på hans barn.

– Det är så tragiskt. Jag tänker på familjen, småbarn och det är så hemskt tragiskt. Och det är synd om hans kompanjon också, säger Birgitta Vigren som i dag vill hedra den dödade mannens minne.

– Jag tycker inte att någon ska behöva bli utsatt för något sådant här, det är så fruktansvärt. Familjer drabbas, barn drabbas. Och när han dessutom hade en liten flicka som inte är så gammal... Att få henne att förstå vad som hänt... Det är så meningslöst.

Alla sörjer tillsammans

Utanför företaget ligger Djurgårdentröjor bredvid AIK-tröjor i havet av blommor, och det är i dag tydligt att alla sörjer tillsammans – oavsett lagtillhörighet är det en sorgens dag.

En annan av den dödade mannens nära vänner som vill vara anonym var under måndagen också på plats utanför arbetsplatsen, och säger:

– Vilket lag man håller på är ju egentligen bara en slump. Man är ju bara påverkad av sina föräldrar eller kompisar. Han hade lika gärna kunnat vara AIK:are och jag Djurgårdare.

– Jag hoppas verkligen att de får fast den eller de som gjorde det här nu, så att det kommer något positivt ur det här fruktansvärda.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!