Han hade sex med död 92-åring

Publicerad
Laboratorieassistenten Anthony Merino, 24, greps bokstavligt talat mitt i akten - när han hade sex med liket av en 92-årig kvinna.
Anthony Merino hade bara varit anställd på sjukhuset i 14 dagar då han blev påkommen.
- Vi är förfärade och beklagar att det kunde ske, skriver sjukhuset i ett pressmeddelande.
24-åriga Anthony Merino jobbade som laboratorieassistent på Holy Name Hospital i Teaneck i den amerikanska delstaten New Jersey. En säkerhetsvakt kom på honom när han hade sex med en avliden 92-årig kvinna i sjukhusets kapell, enligt Ekstrabladet.
- Det är första gången jag har haft ett sånt här ärende, säger Dean Kazinci från stadens polis.


"Ovanlig lust"

24-åringen hade bara varit anställd på sjukhuset i 14 dagar, enligt en talesman för sjukhuset.
Brottet kan ge Anthony Merino tio år bakom galler. Nekrofili är en psykisk sjukdom och en psykolog menar att Merino behöver hjälp.
- Det är en väldigt ovanlig lust, men det är också en mycket verklig lust, säger psykiatern Michael Fogel enligt amerikanska medier.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag