Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han gjorde en klassresa nedåt – och sen uppåt igen

Vänsterpartiets ledare avgår i vår.
Jonas Sjöstedt sommaren 2014.Foto: KATE GABOR
Jonas Sjöstedt vid Expressens EU-valscen vid Sergels torg i Stockholm i maj 2014.Foto: SVEN LINDWALL
Jonas Sjöstedt och Rossana Dinamarca i riksdagen 2013.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Jonas Sjöstedt efter sin första partiledardebatt i SVT i maj 2012.Foto: SUVAD MRKONJIC
September 2003. Jonas Sjöstedt (V), Peter Eriksson (MP), Birgitta Swedenborg (Medborgare mot EMU) och Stefan Carlén, förbundsekonom Handelsanställdas förbund.Foto: MIKAEL SJÖBERG
Jonas Sjöstedt. Foto: Johan Gunséus/TT / TT NYHETSBYRÅN
1 / 7

Han är pojken från övre medelklassen som blev kommunist.

Han gjorde en klassresa nedåt från akademikerfamiljen till verkstadsgolvet och sedan en klassresa uppåt till samhällstoppen som partiledare.

Jonas Sjöstedt sade i senaste valrörelsen att han ”är ute efter Stefans arbetsrum” – nu flyttar han till Vietnam som ”medföljande” till sin hustru, ambassadören Ann Måwe.

Expressen premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Ny studie: Bli av med din utmattning på 12 veckor

Svenska forskaren: ”Jag är förvånad över resultaten”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.