"Han försökte sticka kniven i nacken"

Han låg i en blodpöl. Jag sa till honom att bara ligga still, berättade Sammies pappa Jan-Eric Olovsson för Expressen kort efter fredagens dramatiska händelse.
Foto: Kassem Hamadé
Göteborgaren Sammie Olovsson, 27, höggs med kniv i halsen och nacken när två män gick till väpnad attack mot ett turisthotell i Hurghada, Egypten på fredagen.
Foto: Kassem Hamadé
Sammie Olovsson skriver själv om attacken: "Hade en jävla tur."
Foto: Str / Epa / Tt
Sammie Olovsson höggs med kniv i halsen och nacken vid attacken på turisthotellet.
Foto: Privat
Pappan Jan-Eric Olovsson om sonen: "Han låg i en blodpöl".
Foto: Privat

Sammie, 27, kämpade emot när han attackerades med kniv i Hurghada på fredagskvällen.

Hade han inte gjort det hade han kunnat dö.

Nu vill han och pappa Jan-Eric hem till Sverige.

– Allt är ju förstört för oss här, säger Jan-Eric.

Göteborgaren Sammie Olovsson, 27, höggs med kniv i halsen och nacken när två män gick till väpnad attack mot ett turisthotell i Hurghada, Egypten på fredagen.

Gärningsmännen ska ha varit beväpnade med knivar och vapen då de tog sig in i hotellet Bella vistas restaurang och angrep gästerna.

– Han låg i en blodpöl. Jag sa till honom att bara ligga still, berättade Sammies pappa Jan-Eric Olovsson för Expressen kort efter fredagens dramatiska händelse.

Hans son fick fyra knivhugg i nacken och så fort Jan-Eric bedömde att faran var något sånär över sökte han upp en ambulans. Väl på sjukhus fick Sammie, som blödde kraftigt från halsen, sys. Under natten har han legat kvar på sjukhuset för observation.

Vill flyga hem till Sverige

– Det är ingen fara med Sammie, han skyddade sig så bra att såren sitter i nacken. Han har fyra stycken, ungefär fyra centimeter långa sår, säger Jan-Eric från sjukhuset i Hurghada på lördagsförmiddagen.

Där har han varit med sin son under större delen av natten och morgonen.

– Nu ska en läkare i Sverige bedöma om vi kan flyga hem redan i dag. Vi vill inte vara kvar här, allt är ju förstört för oss här, säger han vidare.

Pådraget har varit massivt på sjukhuset, berättar Jan-Eric. Under natten och morgonen har allt från polis till militär och myndigheter tittat till Sammie.

Sammie: "Hade en jävla tur"

Även Sammie själv säger att han mår bra. På Facebook berättar han om den dramatiska attacken på restaurangen – och hur han kämpade för att rädda sitt liv.

"Hade tur att jag kunde avvärja några dödliga hugg i bröstet, han försökte i stället sticka kniven i nacken ett par gånger men det blev bara skär till musklerna, inga artärer eller nerver", skriver Sammie och fortsätter.

"Hade en jävla tur."

Enligt pappan kommer sonen få lämna sjukhuset under dagen för att vila upp sig på ett annat hotell i området.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.