Han låg i en blodpöl. Jag sa till honom att bara ligga still, berättade Sammies pappa Jan-Eric Olovsson för Expressen kort efter fredagens dramatiska händelse. Foto: Kassem HamadéHan låg i en blodpöl. Jag sa till honom att bara ligga still, berättade Sammies pappa Jan-Eric Olovsson för Expressen kort efter fredagens dramatiska händelse. Foto: Kassem Hamadé
Han låg i en blodpöl. Jag sa till honom att bara ligga still, berättade Sammies pappa Jan-Eric Olovsson för Expressen kort efter fredagens dramatiska händelse. Foto: Kassem Hamadé
Göteborgaren Sammie Olovsson, 27, höggs med kniv i halsen och nacken när två män gick till väpnad attack mot ett turisthotell i Hurghada, Egypten på fredagen. Foto: Kassem HamadéGöteborgaren Sammie Olovsson, 27, höggs med kniv i halsen och nacken när två män gick till väpnad attack mot ett turisthotell i Hurghada, Egypten på fredagen. Foto: Kassem Hamadé
Göteborgaren Sammie Olovsson, 27, höggs med kniv i halsen och nacken när två män gick till väpnad attack mot ett turisthotell i Hurghada, Egypten på fredagen. Foto: Kassem Hamadé
Sammie Olovsson skriver själv om attacken: "Hade en jävla tur." Foto: Str / Epa / TtSammie Olovsson skriver själv om attacken: "Hade en jävla tur." Foto: Str / Epa / Tt

Sammie Olovsson skriver själv om attacken: "Hade en jävla tur."

 Foto: Str / Epa / Tt
Sammie Olovsson höggs med kniv i halsen och nacken vid attacken på turisthotellet. Foto: PrivatSammie Olovsson höggs med kniv i halsen och nacken vid attacken på turisthotellet. Foto: Privat

Sammie Olovsson höggs med kniv i halsen och nacken vid attacken på turisthotellet.

 Foto: Privat
Pappan Jan-Eric Olovsson om sonen: "Han låg i en blodpöl". Foto: PrivatPappan Jan-Eric Olovsson om sonen: "Han låg i en blodpöl". Foto: Privat

Pappan Jan-Eric Olovsson om sonen: "Han låg i en blodpöl".

 Foto: Privat

"Han försökte sticka kniven i nacken"

Publicerad

Sammie, 27, kämpade emot när han attackerades med kniv i Hurghada på fredagskvällen.

Hade han inte gjort det hade han kunnat dö.

Nu vill han och pappa Jan-Eric hem till Sverige.

– Allt är ju förstört för oss här, säger Jan-Eric.

Göteborgaren Sammie Olovsson, 27, höggs med kniv i halsen och nacken när två män gick till väpnad attack mot ett turisthotell i Hurghada, Egypten på fredagen.

Gärningsmännen ska ha varit beväpnade med knivar och vapen då de tog sig in i hotellet Bella vistas restaurang och angrep gästerna.

– Han låg i en blodpöl. Jag sa till honom att bara ligga still, berättade Sammies pappa Jan-Eric Olovsson för Expressen kort efter fredagens dramatiska händelse.

Hans son fick fyra knivhugg i nacken och så fort Jan-Eric bedömde att faran var något sånär över sökte han upp en ambulans. Väl på sjukhus fick Sammie, som blödde kraftigt från halsen, sys. Under natten har han legat kvar på sjukhuset för observation.

Vill flyga hem till Sverige

– Det är ingen fara med Sammie, han skyddade sig så bra att såren sitter i nacken. Han har fyra stycken, ungefär fyra centimeter långa sår, säger Jan-Eric från sjukhuset i Hurghada på lördagsförmiddagen.

Där har han varit med sin son under större delen av natten och morgonen.

– Nu ska en läkare i Sverige bedöma om vi kan flyga hem redan i dag. Vi vill inte vara kvar här, allt är ju förstört för oss här, säger han vidare.

Pådraget har varit massivt på sjukhuset, berättar Jan-Eric. Under natten och morgonen har allt från polis till militär och myndigheter tittat till Sammie.

Sammie: "Hade en jävla tur"

Även Sammie själv säger att han mår bra. På Facebook berättar han om den dramatiska attacken på restaurangen – och hur han kämpade för att rädda sitt liv.

"Hade tur att jag kunde avvärja några dödliga hugg i bröstet, han försökte i stället sticka kniven i nacken ett par gånger men det blev bara skär till musklerna, inga artärer eller nerver", skriver Sammie och fortsätter.

"Hade en jävla tur."

Enligt pappan kommer sonen få lämna sjukhuset under dagen för att vila upp sig på ett annat hotell i området.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag