Han förnedrar Bobby på nätet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Den 28-årige studenten uppmanar fler personer att skicka in skämt som kränker Bobby. Trots att många har blivit upprörda vill han inte stänga hemsidan.

Bobby blev bara 10 år. Den sista månaden i livet misstänks han ha torterats till döds av sin mamma och styvfar.

Det tycker den 28-årige studenten är humor.

- Jag har samlat alla skämt om Bobby på min hemsida. Jag tycker de är roliga, säger han.

10-åriga Bobby hittades sänkt i en vak i februari. Hans mamma har erkänt grova tortyrliknande övergrepp som ledde fram till hans död.  Bland annat tvingades Bobby ligga naken i snön under en längre tid. Samtidigt som tusentals människor engagerat sig i Bobbys öde uppmanar en 28-årig student folk att skicka in "skämt" om Bobby. Grova och rasistiska På hans hemsida "Bobby - isvakens bästa vän" finns 62 rasistiska och förnedrande "skämt" om Bobby. De flesta av dem är oerhört grova, så stötande att det inte är möjligt att återge något av dem.

"Skapade av omogna"

 - Skämten är skapade av omogna personer som inte kan hantera den djupa olust och förtvivlan som fallet med Bobby väcker, säger Gunnar  Sandelin, presschef på Bris. Expressen har kontaktats av flera upprörda  läsare, men 28-åringen har inga planer på att stänga hemsidan. 

Roligt med handikapp

 För Expressen går han igenom samtliga skämt och förklarar vad som gör dem roliga. - Om det varit en helsvensk kille utan handikapp hade det inte varit roligt, säger han. Han tycker att skämten är påhittiga och fyndiga. Av de 62 skämten kan han bara tänka sig att plocka bort två - men inte för att de är smaklösa, utan för att de är "mindre roliga än de andra". Tycker du att det är konstigt att folk reagerar? - Bobby tar ju inte illa vid sig. Det är antagligen hans familj eller släktingar. Nu är det fler som tar illa vid sig. Är det fortfarande roligt då? - Ja, annars skulle jag inte lägga ut sidan, säger 28-åringen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.