Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han flög ensam med full besättning från Litauen till Italien

Skirmantas Strimaitis var enda passageraren ombord på en flygning från Vilnius till Bergamo.Foto: Skirmantas Strimaitis
Ett Boeing 737 flög med en passagerare till Italien från Litauen.Foto: TED S. WARREN / AP TT NYHETSBYRÅN

Ett flygplan flög från Litauen till Italien – med endast en passagerare. 

En ”unik och overklig” upplevelse, beskriver passageraren Skirmantas Strimaitis flygningen till CNN.

En kommersiell flygning blev en lyxig historia för passageraren Skirmantas Strimaitis.

När den litauiska mannen klev på flygplanet som skulle ta honom från hemlandets huvudstad Vilnius till Bergamo i norra Italien upptäckte han till sin förvåning att han var den enda passageraren ombord.

Utöver Skirmantas Strimaitis befann sig endast sju personer till på planet, varav fem arbetade i besättningen och två var piloter.

En ”unik och overklig” upplevelse, beskriver Skirmantas Strimaitis flygningen till CNN.

Redan vid incheckningen på Vilnius International Airport anade Skirmantas Strimaitis att något skumt var på gång – då han meddelades att besättningen väntade på honom.

Väl ombord var stämningen förvirrad.

– Besättningen verkade först förbryllad, säger Skirmantas Strimaitis till CNN och tillägger:

– Kanske var det också en ny upplevelse för dem.

Pilotens hälsning: ”Herr Passagerare”

Väl ombord på planet, en Boeing 737 som rymmer upptill 189 passagerare, fick Strimaitis en ”personlig genomgång av säkerhetsdemonstrationen”.

– Sedan njöt jag av flygningen genom att ta selfies och skriva. Att ha det helt tyst omkring sig på ett plan var väldigt overkligt. Jag log hela dagen, säger han till CNN.

Efter drygt två timmar i luften landade flygplanet i Bergamo varpå piloten hälsade Skirmantas Strimaitis välkommen till landet genom att benämna honom som ”Herr Passagerare” i flygplanets högtalare.

Väl på marken delade den litauiska mannen med sig av äventyret i sociala medier genom att publicera selfies han tagit i luften.

– Besättningen sa hur härligt det var att ha mig ombord, säger Skirmantas Strimaitis till CNN och fortsätter:

– Jag är säker på att det var ett lätt jobb för dem.

Händelsen bottnar i att företaget Novaturas chartrade planet från Bergamo till Vilnius för en grupp klienter tidigare samma dag. För att undvika att planet skulle flyga tillbaka tomt såldes biljetter till flygningen tillbaka, men endast Skirmantas Strimaitis var intresserade av att köpa en biljett till den turen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.