Maj Holmblad, 83, får stöd från Anthony Sundberg-Velander, styrelsemedlem i HSB Skatten. I fredags ville han berätta för styrelsen att han är emot försäljningen - men fick inte komma in på mötet.
Maj Holmblad, 83, får stöd från Anthony Sundberg-Velander, styrelsemedlem i HSB Skatten. I fredags ville han berätta för styrelsen att han är emot försäljningen - men fick inte komma in på mötet.

Han fick inte hjälpa Maj, 83

Publicerad
Uppdaterad
SUNDSVALL. Styrelsemedlemmen Anthony Sundberg-Velander ville hjälpa Maj Holmblad, 83.
Då blev han inte insläppt på mötet.
- Jag fick inte säga att jag är emot tvångsförsäljningen, säger han.
Maj Holmblad, 83, blev i fredags muntligen lovad att lägenheten inte ska säljas. Men det var ett falskspel från HSB-ordföranden Berit Jonsson. - Lägenheten är misskött och vanvårdad. Styrelsens tidigare beslut står fast med en enig styrelse. Lägenheten kommer att säljas på exekutiv auktion, säger Per-Erik Eriksson, vice ordförande i HSB-föreningen Skatten.

Släpptes inte in

Anthony Sundberg-Velander var kallad till styrelsens krismöte i fredags där lägenhetsfrågan skulle få en lösning. - Jag blev kallad av vice ordföranden. Men när jag kom dit släpptes jag inte in. Jag knackade och ringde under en och en halv timme, den tid som mötet pågick, utan att någon öppnade eller svarade i telefon, berättar Sundberg-Velander. Han hade tänkt protestera mot beslutet, men fick inte chansen. I Expressen i går förklarade Berit Jonsson att vräkningen beror på tre försenade hyror och att lägenheten är i väldigt dåligt skick. - Som jag har förstått är det snarare stökigt, säger Sundberg-Velander. - Firman som skulle hjälpa till att städa har inte utfört jobbet, förklarar Maj Holmblad. I fredags sa Berit Jonsson att styrelsen inte fattat beslut. Frågan skulle diskuteras på ett nytt möte under gårdagen.

"Berit Jonsson lovade"

- Det var inget möte under lördagen, de har redan bestämt sig för att sälja, säger Anthony Sundberg-Velander. - Jag är besviken eftersom Berit Jonsson lovade att lösa det, säger Maj Holmblad.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag