Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han färgade håret - förbjuds jobba

Montören Markus Persson, 26, fick vända i dörren på jobbet. Orsaken: han hade färgat håret i nacken rött.
Foto: Hallin Barbro
Montören Markus Persson, 26, fick vända i dörren på jobbet.
Orsaken: han hade färgat håret i nacken rött.
Konflikten har fått facket att gripa in.
Markus Persson tycker att han gjort det mesta för att anpassa sig hos arbetsgivaren i Helsingborg. Piercingen i läppen har han plockat ut och kajal runt ögonen använder han bara under fritiden.

Räknade med reaktion

Markus Persson räknade därför med en reaktion när han färgade nacken röd, men inte att den skulle bli så hård.
- Jag var lite spänd på vad chefen skulle säga. Men han sa bara "du får åka hem och ta bort det där", berättar Markus för Helsingborgs Dagblad.
Markus kunde inte uppfylla det kravet. Orsaken är att han vill vänta tills ruvorna är borta. Resultatet blev att Markus nu sitter hemma med en erinran från arbetsgivaren för olovlig frånvaro.
- Montörerna är vårt ansikte utåt och Markus och jag har haft den här diskussionen många gånger. Tidigare målade han sig under ögonen och ett tag hade han svart nagellack, säger
Stefan Dinesen på Reklamfabriken i Fleninge till Helsingborgs Dagblad.

Irriterad

Jan Nordström, ombudsman i grafiska förbundet, är irriterad.
- I dag är det ju rätt vanligt att folk färgar håret och blandar färger också. Det kan inte vara skrämmande. Jag får jaga tag i arbetsgivaren och ogiltigförklara hemförlovningen, säger han till Helsingborgs Dagblad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.