Han erbjuds 100 miljoner efter Meghan-skandalen

41 000 klagomål efter Piers Morgans ord om Meghan
Piers Morgan.
Foto: BERETTA/SIMS/SHUTTERSTOCK / IBL BILDBYRÅ
Piers Morgans ord om hertiginnan Meghan på ”Good Morning Britain”, som han ledde med Susanna Reid, ledde till 41 000 klagomål.
Foto: ITV/SHUTTERSTOCK
Hertiginnan Meghan i tv-intervjun.
Foto: B4859 / AVALON / STELLA PICTURES

Programledaren Piers Morgan orsakade över 41 000 klagomål från tv-tittarna när han sade att han inte tror på ett ord hertiginnan Meghan säger.

Efter att ha vägrat be om ursäkt stormade Morgan ut i direktsändning och sade upp sig.

Nu uppger Mirror att Piers Morgan har fått jobberbjudanden på över 100 miljoner kronor.

Piers Morgan var under sin tid som programledare för ”Good Morning Britain” på ITV djupt kritisk mot hertiginnan Meghan och prins Harry. Det kulminerade efter Meghans intervju med Oprah Winfrey då hon bland annat sade att hon har varit självmordsbenägen.

– Jag tror inte på ett ord Meghan Markle säger. Jag skulle inte tro henne om hon läste en väderprognos, sade Piers Morgan.

Det ledde till över 41 000 klagomål, inklusive från Meghan själv. När ITV krävde att Piers Morgan skulle be om ursäkt vägrade han, stormade ut i direktsändning och sade upp sig.

– Om jag måste falla på mitt svärd för att ha uttryckt en ärlig åsikt om Meghan Markle och hennes smörja i den där intervjun så får det bli så, sade Piers Morgan efteråt.

”Några erbjudanden är på över 100 miljoner”

Piers Morgans sista program sågs av över två miljoner tittare. Det var första gången någonsin som ”Good Morning Britain” hade fler tittare än morgonrivalen ”BBC Breakfast”. Sedan dess har ”Good Morning Britain” förlorat en halv miljon tittare och över en kvarts miljon personer har krävt att Piers Morgan ska få jobbet tillbaka.

– Folk älskar hans ärlighet, även de som inte gillar honom är intresserade av vad han har att säga, säger en källa inom tv till Mirror.

Piers Morgan har dock enligt Hello sagt att han inte är det minsta intresserad av att återvända till ”Good Morning Britain”. Men enligt källan har Morgan fått mångmiljonerbjudanden från både amerikanska och brittiska kanaler om nya tv-jobb.

– Några erbjudanden är på över 100 miljoner, det verkar som om han kan få precis vad han vill ha, säger källan till Mirror.

Ett av erbjudandena ska komma från Fox News och mediemogulen Rupert Murdoch som Piers Morgan tidigare har arbetat för.

Höjdpunkterna från intervjun med Meghan och Harry

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.