Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han dödade sin fru – avslöjades av flytten

Senaste nyheterna med Expressen TV
Matthew och Elizabeth Sullivan.

När Matthew Sullivans fru Elizabeth försvann bönade han i tidningarna om att hon skulle komma hem till barnen.

Men allt var en bluff – ingen visste att Sullivan hade huggit ihjäl henne och gömt kroppen.

Matthew Sullivan verkade ha kommit undan med sitt brott – men en flytt avslöjade honom, skriver Mirror.

Matthew och Elizabeth Sullivan gifte sig 2010 och fick två döttrar. Men fyra år senare var äktenskapet ansträngt och paret sov på separata våningar i huset i San Diego, USA. 

När maken slog till henne började Elizabeth prata med en advokat om en separation och vårdnad om döttrarna. När Elizabeths vänner inte lyckades få kontakt med henne i oktober 2014 larmade de polisen.

Matthew Sullivan sade till polisen att han trodde att hon hade lämnat honom. Några veckor efter Elizabeths försvinnande sade Matthew Sullivan i en tidningsintervju att han hoppades att döttrarna skulle få återförenas med sin mamma.

Dömdes till 16 års fängelse

Två år senare upptäcktes en kropp i vattnet utanför San Diego. Det visade sig vara kvarlevorna efter Elizabeth. Hon hade dödats med flera knivhugg.

När polisen skulle informera Matthew Sullivan om att hans frus kropp hade hittats gjorde de en intressant upptäckt. Samma dag som polisen fann Elizabeths kropp hade Matthew Sullivan nämligen lämnat sitt jobb inom militären och skulle flytta till östkusten med sin nya flickvän.

Polisen, som redan tidigare hade misstänkt Matthew Sullivan för fruns försvinnande, gjorde nu en grundlig undersökning av huset där paret hade bott. De hittade spår av Elizabeths blod i mattan och trägolvet i hennes sovrum. Polisen fann även en kniv gömd i isoleringen på vinden – även den hade Elizabeths blod på sig. Polisen fick också veta att Matthew Sullivan köpte en mattrengörare dagen efter hans frus försvinnande. 

Matthew Sullivan hade förvarat kroppen i en frysbox i två år, men i och med att han skulle flytta till östkusten var han tvungen att göra sig av med den. Han dumpade därför kroppen i vattnet utanför San Diego och hoppades att den skulle spolas ut till havs – i stället drev den in mot land.

Rättegången mot honom avslutades nyligen. Åklagaren ville få Matthew Sullivan dömd för mord, men han dömdes i stället för dråp till 16 års fängelse.

Här är söndagens största nyheter i Expressen TV

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.