Tuncay Ipek vallades på brottsplatsen.
Tuncay Ipek vallades på brottsplatsen.

Han dödade Cajsa med 12 kilo tung sten

Publicerad
Uppdaterad
Tidningsbudet Tuncay Ipek, 26, lurade in Cajsa Jonsson, 19, i sin bil.
Sedan våldtog han henne och mördade sitt offer i en skogsdunge.
Nu har Tuncay Ipek dömts till livstids fängelse för dådet.
Mordvapnet.
Fredagen den 7 januari förra året umgicks Cajsa Jonsson med sin pojkvän i Norrköping. Senare på kvällen gick hon ut och roade sig tillsammans med några vänner. Klockan 02.45 bestämde sig Cajsa Jonsson för att lämna nattklubben Palace och gå hem. Samtidigt skulle Tuncay Ipek - som kom till Sverige från Turkiet för några år sedan - börja dela ut tidningar. Han fick då syn på Cajsa Jonsson och lyckades lura in henne i bilen. Tuncay Ipek körde ut från centrala Norrköping och våldtog henne. Han gjorde sitt offer medvetslöst genom ett kraftigt strypgrepp. Sedan högg han Cajsa Jonsson i halsen med kniv och slog en 12,6 kilo tung sten mot hennes huvud.

Hittades i skogsdunge

På söndagen hittades kroppen i en skogsdunge i Brånnestad i utkanten av Norrköping. En och en halv månad senare riktade polisen misstankarna mot Tuncay Ipek, som då hade rest till sitt hemland Turkiet. Han greps några veckor senare i Tyskland och fördes till Sverige. DNA-analyser visade att det var hans sperma som fanns på Cajsa Jonssons kropp.

Tidigare dömd

Analyserna avslöjade också Tuncay Ipek i mars 2004 hade överfallit och våldtagit en 18-årig kvinna i Norrköping. För det dömdes han i somras till två och ett halvt års fängelse och livstids utvisning. Nu har Norrköpings tingsrätt dömt honom till livstids fängelse för mord och grov våldtäkt. Han ska också betala närmare 530 000 kronor i skadestånd till Cajsa Jonssons anhöriga.

Förnekar brott

Tuncay Ipek förnekar brott. Han påstår att han hade samlag med Cajsa Jonsson, men att båda ville det. Efteråt släppte han av henne vid en rondell. - Jag har redan fått i uppdrag av min klient att överklaga domen, säger försvarsadvokaten Ismo Salmi.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag