"Han är ren som snö"

Publicerad
Uppdaterad
Inga lik i garderoben.
Verkställande utskottet lugnar väljarna inför valet av Stefan Löfven som ny partiledare.
- Han är ren som snö, säger Veronica Palm i SVT.
Kort efter att Håkan Juholt valdes som ny partiledare för Socialdemokraterna stod det klart att hans sambo, Åsa Lindgren, hade fällts för bedrägeri. Efter det avlöste de mindre positiva rubrikerna varandra.
Nu har verkställande utskottet i partiet valt en ny partiledare. Och Veronica Palm, som sitter med i utskottet, kan försäkra:
– Vi förutsätter att han skulle ha sagt det när vi frågat honom. Han är ren som snö, det är min bild, säger hon till SVT:s morgonsoffa på fredagen.
I går fick partidistriktens alla ordförande ställa frågor till Löfvén. Veronica Palm berättar vidare om hur processen att välja ny ledare gick till.
- Vi har haft individuella samtal med varandra för att klämma och känna, allihopa har fått gå ut och in i rummet.

"Känner mig helt trygg"

Hon fortsätter:
– Vi resonerade väldigt mycket fram och tillbaka kring vad vi behöver och vad Sverige behöver, vi hade långa resonemang, men exakt hur vi resonerade inne i rummet tänker jag inte berätta.
Att Löfven bland annat anses som kärnkraftsvän, vilket står i konflikt med partiets åsikt anser hon inte var något problem.
– Nu är han Socialdemokraternas ordförande, jag känner mig helt trygg med att han kommer föra den S-politik som vi tillsammans kommer fram till.
Palm säger också att hon ser Löfven som en långsiktig lösning.

Anna Skarin/TT

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag