35-åringen som misstänks för mordet på Anna Lindh umgicks i samma kretsar som kungabarnen. "Han och prinsessan Madeleine kände till varandra. Det var inte så att de ringde varandra, men när de väl träffades ute på krogen så hälsade de på varandra och tog en drink ihop", uppger en person som står svenska kungahuset väldigt nära.
35-åringen som misstänks för mordet på Anna Lindh umgicks i samma kretsar som kungabarnen. "Han och prinsessan Madeleine kände till varandra. Det var inte så att de ringde varandra, men när de väl träffades ute på krogen så hälsade de på varandra och tog en drink ihop", uppger en person som står svenska kungahuset väldigt nära.

Han är bekant med kungabarnen

Publicerad
Uppdaterad
Den 35-årige misstänkte mördaren var bekant med prinsessan Madeleine.
Han umgicks i samma kretsar som kungabarnen och rörde sig vant på inneställena kring Stureplan.
- Han älskade att sitta på exempelvis Sturehofs uteservering och dricka champagne och skåla med alla förbipasserande.
Den nu gripne 35-åringen är ett mycket välbekant ansikte bland överklassen på innekrogarna Laroy och Kharma vid Stureplan i Stockholm. - Folk fattar ingenting. Visst, han var tokig ibland, men inte trodde en enda person att han skulle vara kapabel till vad han nu har gjort, berättar en person som står svenska kungahuset väldigt nära. Samme person bekräftar också: - Ja, han och prinsessan Madeleine kände till varandra. Det var inte så att de ringde varandra, men när de väl träffades ute på krogen så hälsade de på varandra och tog en drink ihop.

Satt ofta på krogarna

35-åringen älskade att röra sig kring Stureplan och satt ofta inne på krogarna med helrör av både champagne och vodka. Expressen talade i natt med flera av vakterna på krogarna kring Stureplan, och flera bekräftade att de känner till mannen, men ingen hade känt igen honom när bilderna från övervakningskamerorna på NK offentliggjordes. - Han kunde lätt bli stökig, men var i övrigt förbannat trevlig. Han kunde föra sig och brukade visa för de andra kring bordet hur en etikettsmässig skål ska gå till, berättar en anställd på restaurangen Kharma. En av dem som står kungabarnen och kungaparet väldigt nära valde dock att för två år sedan bryta med 35-åringen. De hade då känt varandra sedan 1997 då de träffades på Lollipop-festivalen. - Jag hade inte träffat honom på ett tag när han en dag kom förbi mig med en ny grön Saab 9-3. Han sa att han numera var skivbolagsdirektör och skulle resa utomlands. - Han ville att jag skulle ta hand om bilen så att ingen repade den när den stod på gatan. Efter 14 dagar hade 35-åringen fortfarande inte dykt upp. - Jag tänkte inte så mycket på det förrän polisen stannade mig en dag. Det visade sig att bilen var stulen och jag blev anklagad för detta.

Gillrade en fälla

Kungavännen valde nu att gillra en fälla för att inte själv åka dit för bilstöld. - Jag arrangerade ett möte vid Dramaten. Samtidigt ringde jag polisen och förklarade att jag skulle träffa killen som hade lurat på mig den stulna bilen. När 35-åringen dök upp vid Dramaten gjorde kungavännen ett tecken till polisen. - De rusade fram och övermannade honom. Jag träffade honom ett år senare och då låtsades han som inget. Jag tror inte att han någonsin fattade att det var jag som satte dit honom. - Skönt nu att de har fått tag på honom. Vilken dåre, det hade jag aldrig ens i min vildaste fantasi kunnat tro, säger kungavännen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag