Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hamrén spelade bort kommunens pengar

Anne Hamrén har erkänt att hon förskingrat pengarna. Enligt vad Expressen erfar har hon spelat bort dem.Foto: Ljusdals kommun

Lokalpolitikern Anne Hamrén (S) har erkänt att hon har förskingrat pengar från ett vandrarhem för personer med funktionsnedsättning.

Expressen erfar att de tusentals kronor som har försvunnit använts till spel.

Nu leds polisutredningen av en åklagare.

– Jag har fått anmälan, säger åklagaren Christer Sammens, som leder polisutredningen.

Det var Hela Hälsingland som först berättade om brottsmisstankarna mot den välkända lokalpolitikern i Ljusdal Anne Hamrén, 49. Efter valet i höstas innehar Anne Hamrén flera tunga poster i kommunen. Hon är ordinarie ledamot i kommunstyrelsen och utbildningsnämnden. Hon är även ersättare i kommunstyrelsens allmänna utskott och i kommunfullmäktige.

Men sedan brottsmisstankarna blivit kända har hon tagit en time out från politiken.

Enligt polisanmälan har pengar förskingrats från vandrarhemmet under tre års tid – mellan den 9 april 2012 till den 9 april 2015. Pengarna kom från en kontantkassa från ett vandrarhem med natthärbärge för personer med funktionsnedsättning, där Anne Hamrén arbetar.

Exakt på öret hur mycket som har försvunnit är ännu okänt, men det handlar i storleksordningen om 25 000 kronor. Även en annan kommunanställd person är misstänkt i samma ärende.

Enligt uppgift till hela Hälsingland har Anne Hamrén erkänt. Samtidigt erfar Expressen att pengarna har gått till nöje: spel.

Polisens ansvarige utredare vill inte kommentera utredningen utan hänvisar till åklagaren Christer Sammens.

– Det har inkommit uppgifter om att det här har skett, säger han till Expressen. De kom in ganska nyligen.

Hur mycket har du hunnit göra?

– Vi har skickat direktiv till polisen hur de ska hantera det här. De måste kolla uppgifterna om det som ligger bakom. Sedan får vi se vad det grundar sig på och vad det finns för underlag att gå vidare med.

Expressen har förgäves sökt Anne Hamrén för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.